zondag 23 oktober 2016

Uit de veteranenhoekZoals jullie in de vorige Elshofbode hebben kunnen lezen komen de Veteranen 45plus wat trager op gang. Daarnaast zijn de herstelperiodes (ook die na de grassparty) wat langer. We blikken nu dus nog even kort terug op resultaten van het seizoen 2015-2016.

28 augustus                    VSW  2v/1g/2gw, 5e plek
18 september                  ZAC   3v/1gw ,6eplek
30 oktober                      Berkum 1v/2g/2gw, 4e plek
27 november                   Zwolsche Boys 4v, 0g, 1gw, 6e plek
2 januari                         nieuwjaarstoernooi vvWijthmen gedeeld 1ste
19 februari                      ZAC 2v,1g, 2gw, 5e plek
18 maart                         Heino  1v,4gw, 3ple)
22 april                           Be Quick  4v, 1gw 8plek
20 mei                             Wijthmen 3g en 2gw, 4e plek

We zijn inmiddels al gestart met het nieuwe seizoen. Het lijkt alsof tijden niet veranderen. Ook wij hebben ons bij het 1ste toernooi bij Windesheim af moeten melden ivm de grassparty. Sommige zaken gaan nu eenmaal niet (meer) samen. 
Op 23 september 2016 volgde het 45plus toernooi bij SVI. We hadden al inspanningen gedaan op de transfermarkt ivm het vertrek in mei van Henk Klink en het aanstaande vertrek van Gerard Holterman. Beiden beëindigen hun voetbalcarrière definitief ivm het bereiken van de leeftijd van 60 jaar en de daarbij behorende voetbalpijntjes (met name door het kunstgras). 
 

Robin Schoenmaker is ons komen versterken en liet meteen bij de eerste wedstrijd tegen het bijna altijd onoverwinnelijke CSV zijn bekende acties zien. Normaal moeten we zo’n eerste wedstrijd eerst warm worden, maar Robin verschalkte met snelheid en kap- en draaibewegingen (hij is ze niet verleerd) CSV en wonnen we met 2-0. Een uitermate goede start. Na nog een verlies en gelijkspel tegen Zwolsche Boys en Be Quick dachten we de winnaarspoule bereikt te hebben. Mogelijk dat het doelsaldo ons parten speelde, maar het werd de verliezerspoule. Daar eerst een nederlaag tegen ZAC, waarna Gerard Holterman ons in zijn laatste derby tegen Windesheim bij de hand nam.  Het ondertussen aan hem uitgereikte afscheidscadeau als dank voor bewezen diensten maakte nog wat extra krachten bij hem vrij en je carrière eindigen met verlies tegen VSW  kon natuurlijk niet. Gerard sleurde en zwoegde nog eenmaal over het vervelende kunstgras van SVI .  Zette de lijnen uit, gaf de voorzetten en scoorde tegen VSW. Een dik verdiende overwinning van 4-1. Met stijl afscheid genomen zeggen we dan. Gerard kwam hierna de derde helft ook met een tevreden gevoel door.
Daar hebben we overigens allen nooit zoveel moeite mee. Interesse om ons te volgen? We staan vast ergens op al die moderne media- en internetsites. Het beste is echter om te komen kijken. Je moet namelijk het geheel zien J.  Elke maand maken we wel ergens op een vrijdag de velden onveilig en op 19 mei 2017 doen we dat weer met het afsluitende toernooi op de Elshof. Dat toernooi staat inmiddels in de Zwolse veteranenwereld als een huis. Al was het maar om dat “die andere bal” ook rond is……

Met voetbalgroeten 3Rs.Geen opmerkingen:

Een reactie posten