vrijdag 4 november 2016

Alzheimer Café: Gedragsveranderingen bij Dementie

Op dinsdag 15 november komt tijdens het Alzheimer Café Zwolle het thema ‘’Gedragsveranderingen bij dementie’’ aan de orde.
Als gastspreker komt meneer J. (Jan) Heining, adviseur zorg en innovatie bij Viattence en tevens voorzitter van het Alzheimer Nederland bestuur regio IJssel-Vecht en gespreksleider van het Alzheimer Café in Heerde. Daarnaast in Jan betrokken geweest bij de oprichting van meerdere Alzheimer Cafés.

Meneer Heining zal u deze avond meenemen in de mogelijke veranderingen in het gedrag als er dementie is gediagnostiseerd. Onderwerpen die aan de orde komen zijn:
-          Hoe kan het dat het gedrag bij mensen met dementie kan   
           veranderen?
-          Hoe kan ik het beste met veranderd gedrag omgaan?
-          Hoe kan ik omgaan met irritatie en frustratie van mensen met 
           dementie?
  
Tijdens de avond heeft u alle gelegenheid om uw vragen te stellen.

Het belooft weer een bijzondere avond te worden.

Het Alzheimer Café is in restaurant Urbana, Wipstrikkeralee 213, 8025 AH Zwolle, en begint om 19.30 uur tot 21:00 uur. Vanaf 19.00 gaat de zaal open. Wij heten u graag van harte welkom.

Het Alzheimer Café is een ontmoetingsplaats waar mensen met dementie, hun partners, familieleden en andere belangstellenden elkaar in een ongedwongen en gemoedelijke sfeer kunnen ontmoeten en ervaringen kunnen uitwisselen. Het Alzheimer Café geeft voorlichting over dementie en maakt de gevolgen er van bespreekbaar.

Iedereen die een vraag heeft over dementie kan in het Alzheimer Café terecht. Of het nu iemand is die onlangs heeft gehoord dat hij aan de ziekte van Alzheimer lijdt, iemand die zorgt voor een familielid met dementie of iemand die beroepshalve met dementie te maken heeft. Al deze mensen kunnen in het Café leren van elkaars ervaringen en profiteren van de aanwezige kennis en kunde.

Tel: 06 – 11 89 58 28, e-mail: ijssel-vecht.alzheimer@hetnet.nl of lisadekramer@hotmail.nl (de gespreksleider van het Alzheimer Café in Zwolle)


Met hartelijke groet,

Yvonne Paulissen
Casemanager Netwerk Dementie IJssel-Vecht

Geen opmerkingen:

Een reactie posten