woensdag 23 november 2016

Balkenbrij en nog meer lekkers bij 'Foute Kerst' op 10 decEen super gevarieerde kerstmarkt met een knipoog. Zo zou het thema van Foute Kerst op zaterdag 10 december as. in en rond het Kulturhus (van 14.30 tot in de late uurtjes) kunnen worden omschreven. Met heel veel lekkers en leuks.

Foute Kerst is de opvolger van het kerstgala in 2015. De organisatie is wel in zekere zin veranderd, de jeugd heeft het wat meer voor het zeggen gekregen. Erik Schonewille kreeg de voorzittershamer in handen gedrukt van Tony Eijkelkamp en Jari Krul ging op de centjes passen. Tony bleef de organisatie wel voeden met zijn ervaring en creatieve ideeën. Bovendien speelde hij voor gastheer bij de maandelijkse vergaderingen. Carolien Eenkhoorn maakte haar opwachting als enthousiaste nieuweling en Willemien Poppe bleef het vertrouwde, energieke gezicht van de club. Circa andere 25 vrijwilligers complementeren straks de organisatie.
  
Het programma voor 10 december mag gerust zeer gevarieerd worden genoemd. Het eerste programmapunt, dat in het oog springt bij de diverse kramen, is de smultent van Henk en Riet Rientjes. Jaarlijks maken zij volgens traditie en voor eigen gebruik balkenbrij op ambachtelijke wijze. Ditmaal doen ze dat voor Foute Kerst. Een zwaar werk (draaien, draaien, draaien), waarvoor diverse vrijwilligers worden ingezet. Een klein voorbehoud moeten worden gemaakt, want Henk en Riet verwachten een kleinkind en de kans bestaat, dat zij op 10 december aan het kraambed zitten. Mogelijk vertrouwen ze het geheim recept van deze zware winterkost in dat geval aan de organisatie toe.

Ook voor de fijnproevers: de overheerlijke, zelfgemaakte snert van Oma (van Jari) Krul en de warme oliebollen van Ine van der Kolk. Broodjes beenham en Bratwürst ontbreken evenmin op de menukaart.

Naar verwachting zullen ca. 15 kramen worden ingericht. Met de bekende, zelfgemaakte kerstbakjes van de trouwe bloemschikdames en sieraden van Erica Pluim. Zij staan sinds jaren op de Wijthmense kerstmarkt. Nieuw zijn de honingproducten van 't Korfje, de keramiek van Folkje van der Kolk en de bijzondere klompen van Tony Pot. Tot slot komt er een rommelhoek. Op het moment van schrijven zijn er nog gesprekken gaande met diverse kandidaat-kraamhouders, waarover in de volgende Elshofbode meer.
Ook aan de jeugd is gedacht. De organisatie heeft dit deel van het programma overgelaten aan Sportfeest, het jonge bedrijfje van onze ondernemende dorpsgenoot Jim Brinkhof. De jeugd kan zich (tussen 15.00 en 19.00 uur) uitleven met het razend populaire bubble footbal, slackline, het McDonalds-spel, spijkerbroek hangen en boogschieten. Dit alles in de buitenlucht (hopen we).

Het avondprogramma biedt veel vertier met een spetterende feestavond. Sjaan, het succesvolle typetje van het kerstgala van vorig jaar, komt ditmaal met een vriendin naar Wijthmen met een act als meisjes van plezier. Ook oude bekende DJ Marcel Reimink komt weer naar Wijthmen. Uit onze eigen Wijthmense amusementsfabriek komen de hilarische Foute Zumba Act o.l.v. Bianca Ruiterkamp en het ervaren Sagezo-koppel Bep Spijker en Bennie van Ekeren. Wereldberoemd als zij zijn in Wijthmen en omgeving trakteren zij op een stukje humoritsch amateurtoneel van de bovenste plank.

Kortom, er is voor elk wat wils bij Foute Kerst. In de volgende Elshofbode dus meer over dit evenement, maar blokt u 10 december 2016 vanaf 14.30 alvast in uw agenda. En alvast een woord van dank voor de sponsoren van de verloting.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten