zaterdag 7 januari 2017

Kerst 2016Een rustige kerst dit jaar op de Kubus.
Donderdagmiddag 22 december was er kerst op de Kubus. We hadden een gezellige middag met activiteiten. De kinderen hebben vooraf 2 activiteiten uitgekozen die ze wilden doen. Er kon gekozen worden uit: servies beschilderen, met hout werken, vogelvoer maken, spel Party&Co de kerst editie, een lichtje maken en een kerstschilderij maken van handen en voeten. Iedereen was heel enthousiast en deed leuk mee. De resultaten waren ook erg leuk.
Tussendoor was er natuurlijk wat te drinken met wat lekkers.

 

 Om kwart over 3 waren de ouders uitgenodigd om een kopje koffie, thee of warme chocolademelk met ons te drinken, gelijk werd dan de uitslag van de wensboom bekend gemaakt. 

 
De week voor kerst mocht elk kind een wens in de kerstboom hangen. De leukste origineelste, gekste wens wordt natuurlijk uitgevoerd. De wensen moesten school gerelateerd zijn. Er waren hele leuke, gekke, kleine, dure, onmogelijke wensen in de boom gehangen. Een aantal wensen waren: een zitzak met t.v. op school, een racebaan voor in de klas, sommigen wilden graag nieuwe knuffels, er waren veel fijne feestdagen wensen, zapp-sport op school laten komen, naar Dinoland, naar Naturalis, schaatsen met de klas, zwemmen met de klas er werd zelfs een eenhoorn gewenst en zo waren er nog vele andere wensen.
Helaas kunnen we niet alle wensen uit laten komen.
De volgende wensen zijn door de ouderraad uitgekozen en zullen dan ook gaan gebeuren.
Zo waren er 2 dezelfde wensen uit groep  6,7,8  om een keer een kampvuur met de klas te gaan maken. Een ander wilde graag een keer spelletjes doen.
Dus gaan we met groep 6,7,8 spelletjes rondom een kampvuur doen.
Een andere wens uit deze groep was een keer 30min pauze ipv 15 min. Er zat wel een maar aan deze wens er was een wens van iemand anders dat er tijdens het voetballen niet meer zo geduwd en getrokken zou worden. Dus mits dit niet zou gebeuren zou er een 30min pauze komen. Nou dat is geregeld, gelijk vrijdag heeft de hele school een pauze van 30min gehad.
In groep 3,4,5 waren wel 5 of 6 kinderen met dezelfde wens, tja daar kan je dan niet om heen.
Dus met deze groep gaan we in het voorjaar kamperen.
In groep 1,2 waren heel veel wensen voor spulletjes. Deze groep krijgt in het nieuwe jaar glitterstiften voor in de klas.
En daar was nog een hele leuke wens waar volgens ons de rest van de school wel een beetje jaloers op was. Er was iemand die wenste een slagroomtaart.
Dus kreeg groep 1,2 een overheerlijke slagroomtaart die ze vrijdag heerlijk met z’n allen hebben opgegeten.
Wij vonden de wensboom erg leuk en waren verrast van de leuke wensen die er kwamen.
Helaas kunnen we niet alle wensen in vervulling laten gaan, maar we zullen er zeker een paar gaan onthouden en wellicht kunnen we die toch nog een keer uit laten komen.
Leuk dat er zoveel ouders waren die even wat kwamen drinken en kijken naar de wensboom.

We wensen iedereen een goed 2017

Ouderraad De Kubus

 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten