zondag 22 januari 2017

Power Veerkracht op leeftijd, voor seniorenGilde Zwolle begint 2017 met ‘POWER’


In maart start Stichting Gilde Zwolle met een nieuw project: POWER Veerkracht op leeftijd. POWER is een project voor senioren die willen investeren in hun persoonlijke groei, sociale netwerken en zinvolle activiteiten. Een belangrijk uitgangspunt daarbij is het behouden en versterken van veerkracht en zelfstandigheid.

Ouder worden betekent vaak meer vrije tijd en meer ruimte voor onszelf. We zien kansen, uitdagingen en mogelijk ook beperkingen. Voor het ouder worden zijn geen algemene regels. Wel enkele gemeenschappelijke vragen: Wat wil ik? Wat kan ik? Met wie voel ik me verbonden? Wat geeft mij energie? Waarvoor ga ik me inzetten?
Deze vragen komen bijvoorbeeld aan de orde als er op het werk van alles gaat veranderen of als er in ons privéleven een nieuwe situatie ontstaat. Je kunt jezelf deze vragen stellen rond je 55ste of 65ste, en evengoed op je 70ste of 80ste.

Inspiratieworkshops en POWER-kringen
POWER begint met een reeks van zes workshops. Deelnemers gaan met elkaar in gesprek over hoe zij in het leven staan en waar hun interesses en behoeften liggen. De workshops worden begeleid door enthousiaste, speciaal voor POWER opgeleide vrijwilligers. Zij zijn lid van het POWER-project van het Gilde te Zwolle. Zij reiken de deelnemers boeiende en inspirerende thema’s aan. Deze hebben betrekking op vijf levensdomeinen: lichaam & geest; sociale contacten; materiële situatie; arbeid & activiteiten; inspiratie & zingeving.
Tijdens de workshops is er ruimte voor vragen en bijdragen vanuit de eigen levenservaring. De manier waarop er aan de thema’s gewerkt wordt, kan variëren van gesprekken over geschreven tekst, muziek of film tot externe opdrachten, interviews, een natuurwandeling of samen eten. Hoe dan ook, de eigen inbreng geeft de workshops kleur. Uiteindelijk werkt elke deelnemer vanuit de eigen omstandigheden aan zijn of haar eigen plannen voor de toekomst.

Na afloop van de workshops bepalen de deelnemers zelf hoe zij verder willen gaan en op welke manier. Misschien met anderen een kring opzetten om sommige onderwerpen verder uit te diepen, of in eigen beheer iets nieuws opzetten, of zich aansluiten bij een bestaande organisatie, of zich buigen over een actueel lokaal of regionaal thema. Anderen willen misschien de mogelijkheden van vrijwilligerswerk onderzoeken. Of gewoon bij elkaar blijven komen voor de gezelligheid. Deelnemers kunnen gedurende een half jaar gebruik maken van een coach en gaan daarna zelfstandig verder.

De workshops zijn op 6 donderdagochtenden van 09.30 tot 12.00 uur.
Op 2, 16 en 30 maart en op 13 april, op 4 en 18 mei, in het Altum, Dominicanenklooster, Assendorperstraat 29, Zwolle.

De kosten zijn € 55,00 per persoon, inclusief materiaal en koffie/thee.
Op 23 februari van 14.00 tot 16.00 uur is er een informatiebijeenkomst over POWER bij Wijz, locatie Bitterstraat 57, Zwolle.
Aanmelding kan via www.gildezwolle.nl/gilde-power/Geen opmerkingen:

Een reactie posten