zondag 29 januari 2017

Uit de bestuurskamer van de voetbalInmiddels zit de maand januari er alweer bijna op. De festiviteiten zijn allemaal
achter de rug. De nieuwjaarsreceptie werd goed bezocht. Helaas werd door het plotselinge winterweer het onderling toernooi dat vooraf aan de nieuwjaarsreceptie gehouden zou worden afgelast. De volgende keer beter en 3 R’s bedankt voor de inspanningen die jullie hiervoor gepleegd hebben.
 

Ook de Fakkert Diervoeders Wijthmenerplasloop was weer een succes. Totaal waren er 231 deelnemers. Wel wat minder dan het vorig jaar, maar genoeg om de loop tot een succes te maken. De uitslagen en foto’s zijn te bewonderen op www.Wijthmenerplasloop.nl, Sportief Zwolle en www.Wijthmen.nl
René Brinkhof, Henk van de Berg en René Poppe en alle vrijwilligers (en dat zijn er heel wat) weer bedankt voor de organisatie en de begeleiding op en rond het parcours. Ook de hoofdsponsors, Fakkert Diervoeders en Lakeside Cablepark, bedankt voor jullie ondersteuning. Overigens ook alle andere sponsoren worden uiteraard bedankt voor de ondersteuning.

Het kunstgras en de rubberkorrels. Zoals wij al verwachtten blijkt uit het onderzoek van het RIVM dat er geen gevaar is. Het rapport van het RIVM is inmiddels gepubliceerd. Naast het rapport van het RIVM is ons kunstgrasveld ook nog beoordeeld door SGS INTRON B.V. Hiervan is een rapport beschikbaar. Ook dit rapport geeft aan dat er geen risico voor de gezondheid is. Voor belangstellenden is dit rapport bij mij opvraagbaar.

Bezuinigingen gemeente. Wij zijn inmiddels in overleg met de gemeente. Vorige keer berichte ik dat we begin december een overleg hadden. Dit is echter uitgesteld tot 25 januari. Wordt vervolgd en we houden jullie op de hoogte.

Zoals jullie misschien uit de media al hebben vernomen gaat het pupillenvoetbal veranderen. Het amateurvoetbal start vanaf het seizoen 2017/’18 met nieuwe wedstrijdvormen voor pupillenvoetballers. Kinderen van 7 en 8 jaar gaan wedstrijden spelen op kleinere veldjes in kleinere teams, waardoor ze vaker aan de bal komen, meer dribbelen, schieten, samenspelen en scoren. Dit draagt bij aan het spelplezier en de ontwikkeling van ieder kind op elk niveau.
De nieuwe wedstrijdvormen worden in twee jaar, stapsgewijs ingevoerd. In de vernieuwde opzet voetballen vanaf het seizoen 2017/’18 pupillen onder 8 en onder 9 jaar, op een kwart voetbalveld partijtjes van 6-tegen-6. Spelen op een kleiner veld sluit beter aan op de belevingswereld van kinderen van deze leeftijd. Ingooien wordt dribbelen en de rol van scheidsrechters wordt ingevuld door spelbegeleiders, om het spel voor kinderen in goede banen te leiden. In het huidige seizoen spelen deze leeftijdscategorieën nog 7-tegen-7 op een half veld.

In het seizoen 2018/'19 starten de teams van onder 10, onder 11 en onder 12 jaar met de nieuwe wedstrijdvormen. Door dit overgangsjaar krijgen verenigingen en voetballers de ruimte de nieuwe opzet te leren kennen en gedegen in te voeren.

De kleinste voetballers –onder 6 en onder 7 jaar- blijven onderling, kleine partijtjes spelen. Het advies is kinderen onder de zes jaar 2-tegen-2 te laten spelen, en onder zeven jaar 4-tegen-4. Kennismaken met het spelen van voetbal en spelplezier staan hier centraal.
Er wordt een interactief magazine gelanceerd rondom de nieuwe wedstrijdvormen voor pupillen. Dit magazine is toegankelijk via de website www.knvb.nl/pupillenvoetbal en zal informatie (filmpjes, infographics etc.) bevatten over de nieuwe wedstrijdvormen, de begeleiding van de KNVB en over thema’s als voetbaltechnische aspecten, competitiezaken, accommodatie en sportiviteit en respect.

Hoe wij het één en ander gaan organiseren is op dit moment nog niet bekend, maar we gaan er mee bezig

Rens van Gurp, Jan Schrijver en Alfred Meiberg hebben aangegeven dat dit het laatste seizoen zal zijn als bestuurslid. We hebben dus vervanging nodig voor het bestuurslid jeugdzaken, bestuurslid seniorzaken en een bestuurslid algemene zaken. Wanneer je belangstelling hebt meld dit dan aan een bestuurslid!!!!!!!

Frans Kerkum

Geen opmerkingen:

Een reactie posten