zondag 12 mei 2019

Voetbalkamp JCHW 2019

Zoals gebruikelijk is het eerste weekend van mei gereserveerd voor het voetbalkamp. De jeugd JO13, JO11 en JO8/9 van de Jeugdcombinatie Hoonhorst Wijthmen (JCHW) vertrok op vrijdagavond 3 mei naar Appelscha. 62 kinderen met hun begeleiders gingen onderweg. Nadat de bedden waren opgemaakt was het tijd voor een leuke speurtocht en een zeer spannende spooktocht. De jongere kinderen genoten van een gezellige bingo. Toen iedereen terug was, hebben we gezellig een kampvuur aangestoken. Met een beker warme chocomelk erbij was dit erg leuk! Daarna volgde er nog een lange, gezellige avond. 

De volgende ochtend kwamen er nog 17 kinderen bij die een dagje kwamen sfeer proeven. Na een leuke vossenjacht in het dorp (Appelscha is blij dat een aantal verkeersborden weer netjes gewassen zijn door een bijzondere schoonmaakster).

Na heul veul pannenkoeken was het ‘s middags tijd voor het voetbaltoernooi. Twee spannende competities (de jongere en oudere kinderen speelden op verschillende velden tegen elkaar) eindigden in 2 finales. Bij de jongste groep was het een ware veldslag en werd de kampioen pas bekend na een reeks penalty’s: Porto won uiteindelijk van Barcelona. Bij de ouderen kinderen was Heracles duidelijk het sterkste team en werd er eeuwige roem verdiend met dit kampioenschap. 

Na het voetballen werd er verder geoefend voor de bonte avond en stond al snel weer de overheerlijke macaroni klaar. 
Ook de mini’s aten gezellig mee en vertrokken daarna weer huiswaarts.De dodenherdenking was bijzonder. 
Erg mooi om te zien dat de kinderen zich al ruim voor 8 uur verzamelden voor de tv en stil zaten te kijken.
De gebruikelijke presentator van de bonte avond, de welbekende Andre Lon, was helaas verhinderd. Gelukkig kon hij via de app een beetje aanwezig zijn. We hebben op tijd een vervanger kunnen vinden. Ingmar heeft de honneurs prima waargenomen, waarvoor dank!
De kinderen hebben zich weer goed voorbereid om verschillende acts, zoals je op de foto hierboven kunt zien. Er werden zelfs ter plekke liedjes gemixt door Milan tot de juiste versie. De jury had een zware taak om uit al die leuke acts een winnaar aan te wijzen. Maar Luc, Jorry en Edwin konden die druk wel aan en kwamen tot het volgende oordeel: de derde prijs ging dit jaar naar de JO13-1, de tweede prijs naar de JO11-2 en de eerste prijs ging overtuigend naar de JO8-2 met een doordachte choreografie. Nogmaals gefeliciteerd allemaal!Zondagochtend stond er volgens de traditie uiteraard weer wentelteefjes op het menu. De keukenploeg was er speciaal extra vroeg voor opgestaan. Gelukkig kregen ze hulp van Jostino, die ongekende kwaliteiten bleek te hebben voor het bakken van de wentelteefjes. Het was heerlijk!  


Het penaltyschieten mocht natuurlijk ook niet ontbreken. Er kon een mooie bal worden gewonnen, waar per team hard voor werd gestreden.

Na een lekker broodje hamburger hebben we de kampeerboerderij verlaten en gingen we naar het zwembad in Meppel. De aanrijroute verliep wat minder soepel dan gebruikelijk vanwege o.a. een wegomleiding, auto’s die op elkaar leken en gemiste afslagen. Maar uiteindelijk kon iedereen een frisse duik in het zwembad nemen. Na het zwemmen nog even wat eten en drinken en de uitreiking van de medailles met een mooi wit-paars lint, de kleur van JCHW. Daarna tijd om echt naar huis te gaan richting De Potstal. Daar werd Saskia in de bloemetjes gezet vanwege haar jarenlange inzet voor de keukenploeg, dit was haar laatste jaar helaas. De tweede editie van de Jan van de Kamp-hulp- bokaal was voor Jostino, voor zijn gezelligheid en hulp en lekkere wentelteefjes (u kunt bestellingen plaatsten bij Jostino, hij kan grote hoeveelheden aan).  Er is helaas maar 1 bokaal, maar we willen toch ook nog even vermelden dat Youri ook een enorme hulp voor ons is geweest dit weekend. Youri, bedankt!
We kunnen terugkijken op een zeer geslaagd voetbalkamp met enthousiaste kinderen op een mooie locatie. De weersvoorspelling voor dit weekend was niet zo positief, maar uiteindelijk viel het gelukkig erg mee en hebben we weinig regen gehad. We willen hierbij de leiders en trainers die mee zijn geweest  enorm bedanken voor hun hulp, en natuurlijk ook de ouders die voor het vervoer hebben gezorgd. Speciale dank voor het keukenteam met JanWillem E, Hilde en Saskia!
We zien jullie graag terug volgend jaar op 1, 2 en 3 mei 2020!
JanWillem G, Richard en SilviaGeen opmerkingen:

Een reactie posten