maandag 14 februari 2022

Vernieuwd Kartcentrum Zwolle opent na grote verbouwing op vrijdag 18 februari haar deuren

Aftrap opening op donderdag 17 februari met signeersessies Olav Mol voor vierde deel Snelle Sam-reeks

Op vrijdag 18 februari opent Kartcentrum Zwolle na een intensieve verbouwing haar deuren voor het publiek. Sinds april 2021 gaat Karba door het leven als Kartcentrum Zwolle. Na een aantal maanden gedraaid te hebben, werd op 1 november j.l. de baan gesloten voor een grote renovatie. Er is de afgelopen maanden dan ook hard gewerkt aan het vernieuwde circuit. Van nieuwe asfaltering tot een ruimere baan, van een kombocht tot kerbstones en van het clubrestaurant tot een F1-meetingroom, het complex heeft een complete metamorfose ondergaan. Christian Snoek, eigenaar Kartcentrum Zwolle: “Het licht staat op groen voor het vernieuwde Kartcentrum Zwolle.” Een dag eerder, op donderdag 17 februari, wordt de opening alvast gevierd met een signeersessie van bekend Formule 1-commentator Olav Mol voor zijn nieuwste boek uit de boekenreeks ‘Snelle Sam’. De signeersessie van Olav Mol vindt plaats in het clubrestaurant van Kartcentrum Zwolle van 15.00 uur tot 16.00 uur. Voor meer informatie zie: www.kartcentrumzwolle.nlHet vernieuwde circuit
Sinds de sluiting telt het nieuwe circuit van Kartcentrum Zwolle flink wat uitbreidingen. Het volledige circuit en de accommodaties hebben een grondige upgrade gehad. De volledige buitenbaan met een lengte van 600 meter is opnieuw geasfalteerd en een stuk uitgebreid. Door het rijden in de buitenlucht en op asfalt, waardoor karts sneller gaan dan op een binnenbaan, beleeft men het unieke Formule 1-gevoel. ‘Echt karten doe je buiten’ is dan ook de pay-off van het Kartcentrum. Het circuit biedt meer mogelijkheden tot inhalen, doordat de buitenbaan bijna 40% is verbreed. Om de veiligheid te waarborgen is het circuit hierop aangepast en heeft nu ruimere uitloopstroken.

Tevens is er een kombocht (een bocht met een hellingsgraad) gecreëerd zodat racers zich wanen als Max Verstappen op het circuit van Zandvoort. Verder beschikt het outdoor Kartcentrum over een vernieuwde pitstraat, echte kerbstones, Formule 1-startlampen en een tijdwaarnemingssysteem. Tijdens het rijden en na afloop kan men de rondetijden bekijken en analyseren, zodat men weet of de vorige rondes beter of slechter waren. Daarnaast is het clubrestaurant volledig aangepakt, het terras vergroot en is er een F1-meetingroom gerealiseerd. “Kortom, eigenlijk is alles verbouwd en je herkent het Kartcentrum niet meer terug”, aldus Christian Snoek, eigenaar Kartcentrum Zwolle.

Lokaal support
Voor de verbouwing heeft Christian geïnvesteerd in duurzaamheid van het Kartcentrum. De eigenaar heeft voor de volledige verbouwing aannemer Van Lenthe Dalfsen, die letterlijk om de hoek gevestigd is, aangesteld. Daarnaast zijn voor een viervijfdedeel de producten, diensten, materialen en meewerkende bedrijven afkomstig uit Zwolle. Snoek: “Van alarmsystemen tot aan de kartbaan zelf; het is voor 80% lokaal ingekocht.”

Signeersessie bekend Formule 1-commentator Olav Mol
Tijdens de opening van vernieuwd Kartcentrum Zwolle trapt bekend Formule 1-commentator Olav Mol af met een signeersessie voor zijn laatst uitgegeven boek. Afgelopen november heeft Olav Mol het vierde deel van de succesvolle Snelle Sam-reeks uitgebracht. Het betreft het boek Snelle Sam – de ontvoering. De hoofdpersoon Sam komt door zijn baan op de nieuwe kartbaan steeds meer te weten over de sport en de karts. De avonturen van Sam zijn voor vele jonge toekomstige coureurs van nu een herkenning. Jong en oud worden uitgenodigd om bij de signeersessie op donderdag 17 februari aanwezig te zijn.

Over Kartcentrum Zwolle 
Kartcentrum Zwolle (voorheen Karba) is een outdoor kartbaan gelegen aan de Heinoseweg 10B. Onlangs is het complex geheel opgeknapt en is er fors geïnvesteerd in nieuwe huurkarts, tijdwaarneming, kerbstones en natuurlijk echte F1-startlampen. De kartbaan wordt door vele enthousiaste raceliefhebbers bezocht die een kart kunnen huren. Ook voor kinderfeestjes, bedrijfsfeesten etc. is dit een ideale plek. www.kartcentrumzwolle.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten