maandag 14 februari 2022

Dorpsplan Wijthmen

Door de corona maatregelen komen de werkgroepen traag op gang. We hopen dat de maatregelen zullen versoepelen en we meer vaart kunnen maken.

Tot nu toe heeft de werkgroep voor de voorzieningen voor het Kulturhus en de sportverenigingen genoeg mensen die mee willen denken. Maar ideeën zijn van harte welkom! Dus aarzel niet om uw ideeën kenbaar te maken aan deze groep. Hetzelfde geldt voor de werkgroep Ouderenzorg en de werkgroep Duurzaamheid en Energietransitie.

De werkgroep agrariërs  staat nog steeds in de kinderschoenen maar kan nog wel wat mensen gebruiken .

Ook is er een klein begin gemaakt met de werkgroep bouwen voor Wijthmenaren. Speciaal voor de jongeren die in Wijthmen willen bouwen, zij worden uitgenodigd om vóóral te reageren. Hun eerste doel is om helderheid te krijgen hoeveel mensen er zijn die een huis in Wijthmen willen bouwen.  Wilt u graag een huis in Wijthmen of kent u iemand die dat graag wil dan horen we dat graag van u.

Waarom is het belangrijk dat u nu meedenkt.

Door de nieuwe omgevingswet  is de inbreng van burgers over hun woonomgeving alleen mogelijk in een omgevingsplan. Voor ons is dat het nieuwe Dorpsplan. Als het dorpsplan is vastgesteld door de gemeenteraad dan kunt u als burger geen nieuwe zienswijzen meer indienen als er iets in uw buurt verandert wat volgens het Dorpsplan mag. U kunt niet meer naar de gemeenteraad om uw visie te geven.

Dus doe nu mee!!

In de vorige Elshofbode stond het telefoonnummer van Eko Huisman verkeerd vermeld. Dit moet zijn: 06 5337 3148.

Koen Nijmeijer namens stichting de Elshof en S.O.W

Eko Huisman namens bestuur Plaatselijk Belang Wijthmen, Herfte en Zalné

Email PB: pbwijthmen@gmail.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten