woensdag 12 april 2023

Eem Bieproaten op 23 maart

Het wordt al bijna een begrip in Wijthmen. De groep “Bieproaten 60 +” kwam deze middag ook weer gezellig bij elkaar in de Elshof.

Dit maal werd in het kader van de nationale pannenkoekendag, pannenkoeken geserveerd.

De maaltijd werd ons aangeboden door het Plaatselijk Belang, zodat na afloop alleen de drankjes maar afgerekend hoefden te worden.

Door maar liefst 7 vrijwilligers uit ons dorp, werd er voor ieders

4 pannenkoeken gebakken, 2 x een naturel, 1 x met kaas en 1 x met spek. Jammer dat u het niet kon ruiken maar het rook er overheerlijk naar pannenkoeken in de Elshof.

De meeste mensen, met name de dames zaten met twee pannenkoeken al behoorlijk vol , terwijl een ander er nog wel meer op kon. Gelukkig hadden de bakkers royaal gebakken.

 

 

Als toetje kregen we ijs met slagroom en verse aardbeien, dit ging er dan ook vlot in bij iedereen.

Plaatselijk Belang nogmaals onze hartelijke dank voor deze overheerlijke maaltijd.

Geklets werd er weer volop. Ik kon mijn overbuurvrouw nauwelijks verstaan tussen al dat vrolijke gekakel. Ook fijn dat we tussen de al vertrouwde gasten af en toe een nieuw gezicht ontdekken.

Als verrassing op het eind kreeg iedere gast nog een zakje met paaseitjes mee naar huis. Gesponsord en zelf gemaakt door Meryem Logtenberg. Meryem bedankt daarvoor, het werd door iedereen zeer gewaardeerd.

 

Daarna keerde iedereen vol maar volgens mij ook voldaan weer naar huis.

Aan de reacties wat we na afloop gehoord hebben had iedereen weer genoten. Weer lekker bijgekletst en konden thuis even weer rustig bijkomen, zoals mijn buurman zei, “even met de ogen dicht in mijn luie stoel”. Nou, ik gaf hem geen ongelijk, dit konden wij nog niet, er moest nog eerst opgeruimd worden, maar gelukkig werden wij met de afwas versterkt door een nieuwe vrijwilliger, dit keer door Toine van Laarhoven, die op zijn beurt spontaan werd bijgestaan door een van onze gasten mevr. Fidder. Wat fijn en gezellig.

De volgende 60 + middag is niet zoals eerder vermeld in de Elshof op 20 april maar op woensdag 26 april om 16.00 uur. Kosten : € 8,50 p.p. We krijgen kippensoep, nasi/bami en een toetje. We verheugen ons er nu al op. Opgeven kan weer bij Thera Hülsmann 06-52282741 Wees er op tijd bij  omdat wij helaas niet meer dan 40 personen kunnen bedienen.

De daarop volgende 60 + middag is op woensdag 31 mei. Dit is tevens onze laatste bijeenkomst voor de zomervakantie. In september starten wij dan weer. Deze datum is nu nog niet bekend.

Op 31 mei start de middag al om 14.30 uur. Wij luiden de vakantieperiode in met een muzikale middag. Met medewerking van het zangduo; Max en Maria. Ik heb gehoord dat we verzoeknummers op deze middag konden doorgeven. Dus dat wordt voor iedereen wat wils.

Zoals jullie zien zijn de twee laatste middagen (tijdelijk) verplaats naar de woensdag. Dit komt omdat de fietsclub weer start op de donderdag. Wij wensen de fietsclub vele veilige en mooie fietskilometers toe.

 Hopelijk zien wij elkaar op 26 april.Tot dan!

 

Namens de werkgroep:

Wonen met Zorg,

Geen opmerkingen:

Een reactie posten