vrijdag 22 december 2023

Nieuwbouw ‘Het Buyten’ Wijthmen

Ruim 85% van de woningen binnen fase 1 van het nieuwbouwproject Het Buyten zijn verkocht. Dit betekent o.a. dat de bouw van de woningen binnen de eerste fase definitief door gaat. Voordat de bouwkundige aannemer kan starten met de bouw, zal het terrein eerst bouwrijp gemaakt moeten worden. Firma Jansen Wijhe is hier momenteel druk mee bezig en de eerste contouren van de nieuwe wijk zijn al goed te zien. 

De verwachting is dat voor de kerstdagen van 2023 fase 1 binnen het plangebied bouwrijp is en fase 2 begin 2024. Onder bouwrijp maken valt o.a. het aanleggen van de riolering en bouwwegen binnen het plangebied.
Zodra Jansen Wijhe haar bouwrijp werkzaamheden heeft afgerond kan de bouwkundige aannemer starten met het bouwen van de woningen. 
Naar verwachting is dit medio april 2024 en zal de bouw van de 
nieuwe woningen 1 jaar duren.


Bij een nieuwe wijk horen uiteraard ook nieuwe straatnamen. Alle nieuwe straatnamen zijn vernoemd naar oude boerenerven in Wijthmen. De gemeente Zwolle heeft deze nieuwe straatnamen vastgesteld, waardoor de nieuwe bewoners in Wijthmen straks wonen aan de Anderloweg, Bruninkweg, Hombergweg, Den Enk, Konstapelweg, Nijboerweg of Vondermanweg.

 
De verkoop van de 2e fase zal naar verwachting in april 2024 plaatsvinden.
In de 1e fase zijn nog enkele vrijstaande woningen te koop.
Voor meer informatie kunt u de projectwebsite www.hetbuyten.nl
bekijken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten