vrijdag 22 december 2023

Red Horse Company organiseert weer de FILIPINO SNERTWANDELINGHet is onderhand traditie: De Red Horse Company organiseert op de 1 e zondag na het nieuwe jaar de jaarlijkse FILIPINO SNERTWANDELING.
Door het buitengebied van Heino zijn weer mooie routes uitgezet van
ca 5 en ca 10 kilometer.


De Red Horse Company is een, inmiddels bekende, stichting van vrijwilligers uit de ruime omstreken van Heino. Ieder jaar reist in Januari / Februari een groep naar projecten in de Filipijnen waar we orkaan bestendige huisjes bouwen voor de allerarmsten onder de bevolking die geen dak boven hun hoofd hebben en leven onder schrijnende omstandigheden.
We bouwen deze huisjes niet vóór de bewoners maar samen met hen. De reis en verblijfskosten betalen de vrijwilligers geheel zelf opdat de opbrengsten van sponsoring en baten uit onder andere de snertloop, voor 100% ten goede komen aan de bouw. Dit jaar hopen we weer onderkomens voor 4 gezinnen te kunnen realiseren.


In 2020 heeft de RHC middels een grote gift van de oogstgave tijdens het Stöppelhaenefeest in 2019 een mooie gemeenschappelijke groentetuin aan kunnen leggen waarmee de bewoners zich van een dagelijkse maal-tijd kunnen voorzien. Deze tuin willen we dit jaar een boost geven met een
irrigatiesysteem. Ook daarvoor zetten we de opbrengst uit de snertloop in.

Uw deelname aan deze mooie wandeltocht door het prachtige Heino wordt dan ook door ons zeer op prijs gesteld en uw donatie wordt voor 100% besteedt aan het goede doel.


De FILIPINO SNERTWANDELING vindt plaats op 07 Januari 2024
 

Startlocatie: Familie Lugtenberg
Moerweg 6, Heino
8141 PE Heino
Start vanaf 10.30 tot 13.00 uur
Deelname € 6,00, kinderen € 2.00


Na de wandeling is er gelegenheid om na te zitten en te genieten van lekkere ambachtelijk gemaakte snert en/of en Filipijnse loempia’s.
Let op! Geen pinapparaat aanwezig. 


  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten