dinsdag 24 september 2013

Jeugdstrand 2013In de laatste week van de schoolvakantie was er weer een succesvolle editie van Jeugdland. Deze keer was het thema Strand en Zee, dus deze keer stond er Jeugdstrand op het grote bord boven de poort. 

Naast het bouwen van de hutten konden de basisschoolleerlingen uit Wijthmen, Herfte en Zalné in de kantine allerlei knutselwerkjes maken, gezellig aan een grote tafel. Er werd volop gewerkt met onder andere schelpen en gekleurd zand. Een vis figuurzagen, fotolijstje versieren, een bootje maken, een palmboom, noem maar op. Er kon ook een vlieger gemaakt worden. En dat had weer te maken met de afsluiting op de donderdagmiddag… 


Na een bakje met zomers fruit werden de hutten donderdag klaargemaakt voor de jury-ronde. Deze keer won onderstaande hut, van:

 Marit, Tim, Sven en Senna

Gefeliciteerd! 


Ze hadden een mooie strandhut gemaakt, veel zelf gedaan, de hut mooi versierd en bovendien goed samengewerkt!

De kinderen mochten zelf een broodje bakken, een goede traditie bij Jeugdland. Even geduld hebben, en dan lekker smullen!
Vervolgens was het tijd voor de afsluiting. Vele ouders kwamen kijken. Op het strand, bij de zee, kun je goed vliegeren, dus konden we genieten van een geweldige vliegerdemonstratie! De mannen van MaxxKites waren zo vriendelijk om ons, ondanks weinig wind en zelfs regen, te laten genieten van prachtige en grote vliegers. De kinderen, en ook de ouders hebben er van genoten. MaxxKites, nogmaals dank!
Ook willen we hierbij de andere sponsoren bedanken: Henk Rientjes, Bart Reuvekamp, Robert van Krevel, Sportschool Boot, Runhaar Zonwering en Grassparty Wijthmen. Dank voor jullie bijdrage!Daarnaast natuurlijk ook onze dank voor de vele ouders die hebben geholpen met de werkjes, het hutten bouwen en niet te vergeten ook het afbreken en opruimen.De organisatie van Jeugdland heeft afscheid genomen van Bianca Ruiterkamp. Ook Chantal Kuik kreeg een bedankje, zij stopte vorig jaar. Dames, nogmaals dank! Gelukkig hebben we 2 nieuwe aanwinsten per volgend jaar: Silvia van Krevel en Suzanne van Krevel.We hopen dat iedereen net zoveel plezier heeft gehad als wij tijdens Jeugdstrand 2013. 

                                              Tot volgend jaar!Hartelijke groet,

Marie-Louise, Clementine, Mariëlle, Centa, Bianca en Silvia

Geen opmerkingen:

Een reactie posten