maandag 23 september 2013

Ontdek de kracht van het VMBO

Ontdek de kracht van het VMBO
 
Meer dan 2.400 bezoekers verwacht voor Go VMBO! 2013 manifestaties


BUNNIK - Meer dan 2.400 bezoekers worden verwacht tijdens de Go VMBO! 2013 manifestaties. Deze vier manifestaties in de regio's Den Haag, Zwolle, Nijmegen en Veldhoven vinden in de maand november van dit jaar plaats.
De Dag van het VMBO wordt georganiseerd door de Stichting Platforms VMBO in opdracht van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur & Wetenschap. Centrale boodschap van deze dag is: 'het VMBO is een prima start van je toekomst.'


Go VMBO! 2013 manifestatie
De Go VMBO! 2013 manifestatie is bedoeld voor basisschoolleerlingen van groep 7 en 8, hun ouders, leerkrachten en leidinggevenden van het basisonderwijs en studenten en docenten van PABO’s en lerarenopleidingen, studenten en docenten MBO-opleiding Onderwijsassistent en is gratis toegankelijk. De manifestatie biedt (inter)actieve programma's voor leerlingen, leerkrachten en ouders, waarin de veelzijdigheid van het VMBO centraal staat.


Goede voorlichting
Ongeveer de helft van alle leerlingen in groep 8 gaat na de basisschool naar het VMBO. Voorlichting speelt een belangrijke rol bij het maken van een goede keuze voor een opleiding. Stichting Platforms VMBO wil met deze Dag van het VMBO bezoekers informeren over de vele mogelijkheden en de nieuwe ontwikkelingen in en rondom het VMBO.


Go VMBO! 2013 in vier regio's
De aftrap van de november Go VMBO!-maand wordt gegeven op 4 november op het Maris College Bohemen in Den Haag, waarna de Thorbecke Scholengemeenschap in Zwolle op 12 november aansluit, gevolgd door Kandinsky College (locatie Hatertseweg) in Nijmegen op 19 november en op 21 november sluit Sondervick College in Veldhoven af met de laatste manifestatie Go VMBO! 2013. Kijk voor meer informatie en aanmelding op www.govmbo2013.nl.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten