zondag 9 februari 2014

Kerst op de Kubus


Het is al wel een tijdje geleden, maar kerst op de Kubus was dit jaar anders dan de voorgaande jaren. Voorgaande jaren was er een kerstviering uitgevoerd door de kinderen en daarna een gezamenlijk diner voor ouders, leerkrachten en kinderen. Iedereen maakte daarbij een gerecht en zo hadden we een heel uitgebreid diner en voor ieder wat wils.
Dit jaar hebben we een speurtocht voor de kinderen uitgezet. Leuk, hoor ik u denken, maar deze was s’avonds dus extra leuk en misschien ook wel een beetje spannend.Bij de school was alles in sfeer gemaakt met kerstverlichting, kaarsjes en een aantal vuurkorven, het zag er allemaal heel gezellig uit.
Toen iedereen op school was gearriveerd konden we beginnen met de speurtocht. Groep 1-2 vertrok samen met Juf Liselotte als eerste, met allemaal een lampion en een antwoordenblad voor de vragen die ze zouden tegen komen gingen ze richting het bos, daarna volgden de groepen 3 t/m 8, die in gemixte groepjes zelfstandig vertrokken.  De route was aangegeven met pijlen en er stonden allemaal potjes met waxinelichtjes, want het is toch wel echt donker in het bos.
Onderweg kwamen ze 10 vragen over kerst tegen, gingen ze kerstkoek happen en er was een echt koor waar ze 2 zelfbedachte kerstliedjes mee gingen zingen. Het koor bestond uit een aantal moeders van school en meester Anton begeleidde ze op gitaar. Het zag er allemaal reuze gezellig uit, niet alleen het koor maar ook alle lampionnen die je in het donker voorbij zag gaan. Bijna aan het eind van de speurtocht werden er bij de Familie Peeks nog marshmallows geroosterd. Eenmaal weer terug op school, gingen de kinderen die al binnen waren en moesten wachten op de andere groepen kijken naar een Kerst poppenspel van de leerkrachten.
Toen alle groepen weer binnen waren, kwamen ook de eerste ouders die konden genieten van een kopje koffie, warme chocolademelk of glühwein. De avond sloten we gezamenlijk af met een kerstsamenzang. Het was een zeer geslaagde en gezellige kerstviering. Zeg je kerst dan denk je ook aan Serious Request van radio 3 FM. Het Glazen Huis.
Groep 6-7-8 heeft op eigen initiatief een actie bedacht om ook een steentje bij te dragen aan het goede doel. Ze gingen onder begeleiding van Meester Anton op gitaar en Juf Annemarie zingen op het station van Zwolle en haalden daar een heel mooi bedrag op van ruim €400,-

Helaas hebben we dit jaar afscheid moeten nemen van de conciërge Meester Mathijs. Door bezuinigingen kon hij niet op de Kubus blijven. Nu hield Mathijs er niet zo van om in de belangstelling te staan, maar heeft wel een mooi cadeau van collega’s ouders en kinderen gehad en werd door de hele school toegezongen door een zelfgemaakt afscheidslied. 

Dit jaar willen we u zeker op de hoogte blijven houden van wat er allemaal op school gebeurd.

Ouderraad De Kubus.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten