zaterdag 14 juni 2014

Feest op de Kubus
 28 mei j.l. was het feest op de Kubus. Wim Schuurman vierde zijn 40jarig onderwijs jubileum. Alleen was hij daar zelf niet van op de hoogte. Ten minste dat denken we.
Leerlingen en leerkrachten waren al weken bezig om een verrassingsfeest voor Wim te organiseren. Zo werden er vlaggen geverfd, liedjes geoefend en een heel dag programma bedacht.
Op woensdag 28 mei was het dan zover en werd Wim samen met zijn vrouw opgehaald van huis om vervolgens feestelijk en zingend te worden onthaald op school door zijn kinderen, de leerlingen, collega’s en ouders. Na een aantal mooie woorden en cadeaus was het tijd om te vertrekken. Met 2 grote huifkarren vertrokken ze met z’n allen richting Laag Zuthem waar  een spelletjes ochtend was georganiseerd. Tussen de middag heeft iedereen heerlijk genoten van een pannenkoeken buffet en tegen 12.30uur waren de ouders uitgenodigd om onder het genot van een hapje en drankje Wim te feliciteren.
Het was een natte dag maar dat mocht de pret niet drukken. Iedereen heeft een hele leuke gezellige dag gehad.   

Ook sportief gezien zijn de leerlingen van de Kubus druk geweest. Zo was er natuurlijk het schoolvoetbal toernooi.

2 april was het zover en heeft de Kubus weer deelgenomen aan het schoolvoetbaltoernooi in Zwolle. Deze keer werd het gehouden op Sportpark Be Quick’28.
Op deze zonovergoten middag stonden maar liefst drie teams paraat op het sportpark. Twee teams van groep 4/5 en één team van groep 6/7/8. Elk team moest vier maal strijden tegen andere scholen uit Zwolle. Er deden op deze middag dertien scholen mee.
Aan het enthousiasme van de kinderen heeft het niet gelegen , maar helaas was geen enkel team van de Kubus door naar de finales. Volgend jaar misschien beter...De pret werd er niet minder om . De dag werd traditiegetrouw afgesloten met een patatje bij de Mol.
En ook de wandel3daagse werd niet overgeslagen. Dit jaar liep de Kubus voor het eerst mee in Dalfsen. In Dalfsen worden 2 afstanden gelopen. Groep 3,4 & 5 liepen de korte afstand van 7,5 km en groep 6,7 & 8 liepen de lange afstand van 12,5 km. Iedereen heeft de 3daagse uitgelopen en kreeg dan ook op vrijdagavond zijn welverdiende medaille. Onder begeleiding van een muziekkorps en vele ouders, broertjes, zusjes, opa’s & oma’s en andere toeschouwers langs de kant werd het defilé gelopen en kon iedereen trots zijn medaille laten zijn. Kijkt u ook eens op www.wandel3daagse.nl voor leuke foto’s.En dan was er op 6 juni ook nog een sportdag op school. Ook hier werd met veel enthousiasme aan mee gedaan. In de weken ervoor werd er al druk geoefend met het hoogspringen. Andere onderdelen waren verspringen, bal gooien, touwtje springen, rondje om het veld lopen, etc. Op het laatst was er nog een waterballonnen gevecht, het was natuurlijk ook erg mooi weer. Iedereen kreeg een ijsje en een diploma en toen kon het lange pinksterweekend beginnen.

Zo aan het eind van het schooljaar staat natuurlijk ook nog een schoolreisje op het programma. Dit jaar zijn de groepen 1t/m5  naar Duinzathe in Appelscha geweest. Groep 6,7 & 8 is met de trein naar Amsterdam geweest en heeft daar een rondvaart gemaakt en is naar science centrum Nemo geweest. Als we iedereen mogen geloven, heeft iedereen het erg naar zijn zin gehad.

Rest ons alleen nog iedereen een hele fijne en zonnige vakantie toe te wensen.

Ouderraad De Kubus.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten