dinsdag 20 september 2016

Jeugdland 2016


In de laatste week van de schoolvakantie was het weer tijd voor Jeugdland. Dit jaar stond Jeugdland in het teken van 'Heksen en Tovenaars'. Precies 60 kinderen uit Herfte, Wijthmen en Zalne waren aanwezig. 

Het was een week van uitersten, waar we maandagmorgen startten met regen en het maar niet droog werd, moesten we later in de week het programma aanpassen aan de hitte. Toch kon de regen ons maandagmorgen niet tegenhouden en werd er fanatiek getimmerd aan een echt 'spookslot'.


Binnen hadden we verschillende werkjes liggen, waaronder het maken van echt slijm, heksenkleren, goocheltrucs en al het andere waar heksen en tovenaars zich mee bezig houden. 


Later in de week werd het warmer en moesten we ons programma enigszins aanpassen, een grote buikschuifbaan werd gehuurd tot groot plezier van alle kinderen. Waterpistolen werden uit de kast getrokken en de hele ochtend was het een groot waterfestijn! 

Voor de afsluiting hadden we dit jaar op donderdagavond een spooktocht in petto. De avond werd gestart met een verhalenvertelster waar ademloos naar geluisterd werd. Vervolgens konden de kinderen in groepen het bos in waar , dankzij de hulp van een aantal vrijwilligers van Sagezo en de leden van de organisatie, de jacht op heksen en tovenaars werd geopend. Een geslaagde jacht waarbij we menig kind hebben kunnen horen gillen. Naderhand konden er marsmallows bij het vuur worden geroosterd en was het tijd naar huis te gaan.

We kunnen terugkijken op een zeer geslaagde week en willen alle vrijwilligers en sponsoren bedanken!

Namens de organisatie, tot volgend jaar!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten