dinsdag 6 juni 2017

Uit de veteranenhoekVrijdag 19 mei 2017 vond op de Elshof weer het jaarlijkse veteranen 7x7 toernooi plaats.


Doorgaans is bij v.v.Wijthmen het jaarlijks afsluitende toernooi van de 6 a 7 toernooitjes op de vrijdagavonden in de regio Zwolle. Het is inmiddels algemeen bekend dat het in Wijthmen niet om de punten en prijzen gaat. We spelen om de inmiddels beruchte “bal van de Mol”.


Deze “bal” lag dan ook weer na afloop weer voor een ieder klaar!. We hadden dan ook geen last van afzeggingen. Naast vaste clubs ZAC, SVI, VSW,  Zw.Boys, Berkum, Heino, CSV, Be Q heren, Be Q dames waren ook reserves Hoonhorst en Wijhe aanwezig. Net genoeg velden, te weinig doeltjes en te weinig kleedkamers. Dan zie je toch weer hoe Wijthmen zijn netwerk weer in beweging krijgt!! Meiberg bedrijfsverzorging weet met de Rova wel weer aan de extra doeltjes te komen, familie en bekenden springen weer bij als scheidsrechters en voor kantinediensten. De eigen veteranen kleden zich om in de kleine scheidsrechter kamer. Zelfs het omkleden in het ballenhok was voor enkele scheidsrechters geen probleem. Geen wanklank gehoord. Mooi werk!


Het toernooi verliep, zoals het hoort, weer sportief. De oudjes uit de  Zwolse veteranenwereld zijn nog prima in staat om een goede prestatie op het veld neer te leggen, waarbij het altijd goed is om genoeg wissels te hebben. Resultaten spelen geen rol. CSV en Hoonhorst deden het goed in de ranglijst. Na 5 wedstrijden van 15m was het dan ook tijd voor de derde helft. In een stampvolle en dus warme kantine werden de nodige reserves aangebroken. In het veld werd wel eens gewandeld en de bal snel afgegeven. In de derde helft ging iedereen er nog een keer voor. Sprintjes naar de bar geen probleem!. De afgeleverde warme bal de Mol werd niet afgestaan en al pingelend weggewerkt.


Helaas had onze vaste keeper Hans Krul voor aanvang van het toernooi aangegeven dat hij ging stoppen.Vele jaren hebben we van Hans z’n prestaties genoten. Af en toe een of meerdere doelpunten tegen, maar meestal vliegend van de ene hoek naar de andere hoek en dan doorgaans dalend op het door hem zo verfoeide kunstgras waarbij die gezonde korreltjes hem dan om de oren vlogen. En dat kunstgras en de daarbij horende pijntjes waren voor Hans ook de reden om te stoppen.Overhalen voor nog een seizoen zal wel niet lukken. De keepershandschoenen bleven achter in de kliko en zullen al wel door de rova afgevoerd zijn. Onder dankzegging nog een afscheidscadeautje voor hem en voortaan zien we hem als toeschouwer. De transferjacht is inmiddels geopend. Arjan Bottinga heeft zijn kans deze vrijdag al gepakt en een aantal anderen staan aan de deur te kloppen. Een aantal genodigden moeten nog wennen en vragen tijd. Voetballen bij de veteranen?? Tja het wentJ. Veteraan kun je bij ons ook met de leeftijd van 40 worden!!


We kunnen weer met tevredenheid terug kijken op het toernooi. Natuurlijk kan zoiets niet zonder al die vrijwilligers. Teveel om iedereen persoonlijk te noemen. We willen hierbij nogmaals de scheidsrechters, barbezetting, secretariaat, sponsoren, muziek en alle anderen die ondersteuning verleend hebben bedanken voor hun medewerking.


Met voetbalgroeten 3Rs.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten