zondag 25 maart 2018

‘De bipolaire stoornis op het witte doek’ 28 maart


PERSBERICHT

Zwolle, 16 maart 2018Laten films je de realiteit zien rondom bipolaire stoornissen, of doen ze vooral afbreuk aan de werkelijkheid? Dimence en de Vereniging voor Manisch Depressieven en Betrokkenen (VMDB) nodigen je woensdagavond 28 maart in Zwolle uit voor een bijeenkomst in het kader van de World Bipolar Day.
Het thema: De bipolaire stoornis op het witte doek. De avond is voor patiënten, naasten, hulpverleners en overige betrokkenen.


We kijken deze avond een aantal filmfragmenten. Aan de hand van stellingen praten we hierover door. We zoomen in op hoe de bipolaire stoornis wordt neergezet in de films en of dit helpend is in de beeldvorming over de ziekte.
De avond duurt van 19.00 en 21.00 uur en wordt gehouden bij Dimence, locatie Burgemeester Roelenweg 9 (ruimte 0.13).
Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig.


World Bipolar Day en Vincent van Gogh
Elk jaar op 30 maart, de geboortedag van Vincent van Gogh, is het World Bipolar Day. Vincent van Gogh werd na zijn dood gediagnosticeerd als mogelijk bipolair patiënt.
De opzet van World Bipolar Day is om wereldwijd aandacht te vragen voor de bipolaire stoornis en stigma tegen te gaan. Door internationale samenwerking wordt wereldwijd informatie gedeeld over de bipolaire stoornis, voor meer begrip en kennis over de stoornis.

Dimence en VMDB
Dimence is gespecialiseerd in behandeling en onderzoek op gebied van bipolaire stoornissen. Het team Bipolaire en Psychotische stoornissen in Zwolle is een specialistisch team dat vooral zich vooral inzet voor diagnostiek en behandeling van patiënten en hun systeem. Het is verbonden aan het Specialistisch Centrum Bipolaire Stoornissen, een topGGZ-erkende afdeling van Dimence.
De avond wordt georganiseerd in samenwerking met de VMDB, de Vereniging voor Manisch Depressieven en Betrokkenen. De VMDB is een landelijk initiatief voor en door leden. Zij bieden onder andere voorlichting, belangenbehartiging en lotgenotencontact.
Meer informatie:
Co Engelsman
Teamleider, sociaal psychiatrisch verpleegkundige
Team Bipolaire en Psychotische stoornissen Zwolle

E:  c.engelsman@dimence.nl
T:  (038) 46 92 064
M: 06 12 17 11 55

Geen opmerkingen:

Een reactie posten