zondag 25 maart 2018

Uit de bestuurskamer van de voetbal


De winter heeft alsnog toegeslagen. Dus veel afgelastingen de laatste tijd, omdat de velden niet goed waren en voor de jeugd speelde ook de kou nog een rol. Positief was natuurlijk wel dat we weer een keer konden schaatsen. Ook leuk voor de schaatsvereniging HWZ. De ijsbaan kon weer een keer open. Zelf was ik die week met wintersport, maar op het allerlaatste moment op zondagochtend nog net kunnen schaatsen.

Het rookvrij maken van het sportpark op zaterdag voor 12 uur begint vorm te krijgen. Er is een adviesgesprek met de Hartstichting geweest en het was goed om te horen hoe het één en ander te organiseren is. De Hartstichting heeft voor de nodige bordjes gezorgd en inmiddels zijn die opgehangen. Verder wordt er nagedacht waar we de “rookplek” kunnen plaatsen. Zoals het nu is voor de ingang van de Elshof kan niet meer. De rrokplek moet dus echt verplaatst worden. Volgens mij loopt de vv Wijthmen samen met “de Stichting de Elshof” voorop in deze actie. Ik heb nog niet gehoord dat andere Zwolsche voetbalverenigingen al zover zijn, maar komend seizoen “Rookvrij” bij alle Zwolsche voetbalverenigingen is een vaststaand feit. Dit is afgesproken in het “Samenwerkingsverband Zwolsche voetbalverenigingen”, de opvolger van de “Federatie Zwolsche voetbalverenigingen”.
Overigens gaat het vooral om kinderen rookvrij te laten sporten en bedenk daarbij dat “Zien roken, doet roken”!!!
Kijk ook eens op https://rookvrijegeneratie.nl/ voor meer informatie!!!

 

Inmiddels begint de lente en gaan de competities weer van start. Zaterdag 17 maart zijn de eerste wedstrijden met wisselend succes gespeeld. Bij de senior heren zal het elke week puzzelen om complete teams op de mat te krijgen nog wel even doorgaan. We moeten dit probleem gezamenlijk oplossen. Dus minder makkelijk afschrijven en hopelijk zijn alle blessures spoedig hersteld. Maar we hebben ook nieuwe leden nodig. Een oproep aan iedereen om mogelijke kandidaten te interesseren om lid te worden van de gezelligste vereniging van Zwolle en te spelen op de mooiste velden van Zwolle!!!!

Want niet alleen wij vinden dat maar ook PEC Zwolle vind dat. PEC Zwolle wil weer graag de voorbereiding op de Elshof af werken. Het is hun erg goed bevallen en vv Wijthmen is er blij mee. Wij houden jullie op de hoogte.

Al is het nog ver weg maar het 50 jarig bestaan van vv Wijthmen komt er aan. Op 28 april 2019 bestaat de voetbalvereniging 50 jaar. We zijn inmiddels begonnen om een organisatiecommissie samen te stellen en zijn dus op zoek naar personen die daar aan mee willen doen. Wij hebben aan de seniorenteams (dames en heren) gevraagd om per team 2 personen hiervoor te leveren. Inmiddels zijn er een paar aanmeldingen, maar we wachten nog op de teams die nog niet gereageerd hebben. Wie de schoen past trekke hem aan 😊.
Datums en evenementen om te onthouden: zaterdag 31 maart oudijzeraktie, 10 mei Hemelvaartsdag Recreatietoernooi/familiedag, 19 mei (vermoedelijk) einde seizoens-BBQ, mei 2019 50 jarig bestaan vv Wijthmen.

Geniet van de wedstrijden op een rookvrije accommodatie en speel met RESPECT !!!

Kijk ook altijd even op de site van de v.v. Wijthmen www.vvwijthmen.nl

Frans Kerkum

Geen opmerkingen:

Een reactie posten