Prepareren om te asfalteren

De werkzaamheden aan de N35 Zwolle - Wijthmen zijn in de laatste fase beland. De komende maanden wordt de oude N35 – de noordbaan – deels weggehaald en opnieuw geasfalteerd. Nico Busscher, uitvoerder wegen bij Heijmans, weet precies wat daarbij komt kijken.
April, mei en juni worden drukke maanden op de N35 Zwolle - Wijthmen. In deze maanden wordt de noordbaan – de huidige N35 van ongeveer twee kilometer tussen Zwolle en Wijthmen – afgesloten voor verkeer. Dit oude stuk N35 krijgt nieuw asfalt. Het nieuwe stuk N35, de zuidbaan, is vanaf eind april open voor verkeer. Zo kan aannemer Heijmans werken aan de noordbaan. En kan het verkeer ongestoord doorrijden over de zuidbaan. De reconstructie van de bestaande weg geeft voor de direct aanwonenden enige bouwhinder.

Lees meer.

Oversteek voor vleermuizen

De werkzaamheden aan de N35 hebben gevolgen voor weggebruikers en omwonenden én voor dieren. Zoals voor vleermuizen, die vanaf maart uit hun winterslaap komen. Nieuw geplante bomen en de inrichting van speciale oversteekplaatsen moeten ervoor zorgen dat de nieuwe weg het leefgebied van de vleermuizen zo min mogelijk verstoort.
Lees meer.