dinsdag 22 mei 2018

Tuin en klusteam Ouderenzorg Wijthmen zoekt ‘nieuwe’ jongeren


3 jaar geleden zijn we met een team jongeren van 14 – 18 jaar begonnen met kleinschalig tuinonderhoud, en andere klusjes in en om het huis, ter ondersteuning van ouderen binnen Herfte-Wijthmen, Zalné en inmiddels ook daarbuiten.
Aanleiding was de nieuwe zorgwet die langer thuis wonen voor ouderen noodzakelijk maakte en zij dus mogelijk niet meer alle klusjes in en om huis zelf zouden kunnen uitvoeren.
De keuze om dit met jongeren te doen was bedoeld om jong en oud(er) met elkaar in contact te brengen en zo (mogelijke) vooroordelen jegens elkaar weg te nemen.
Naast de sociale kant en een stuk werkervaring kunnen de  jongeren ook nog een leuk zakcentje €4,50 p/u verdienen.
Terugblikkend kunnen we stellen dat het tot op heden een succes is gebleken. Velen hebben inmiddels een beroep gedaan op onze hulp en zijn naar volle tevredenheid geholpen. Daarbij hebben een aantal van deze jongeren, er een vast ‘werkadres’ aan overgehouden.
.
Nu dan, drie jaren verder is er door de aanhoudende vraag weer plek voor ‘nieuwe’ jongeren, jongens én meisjes
Ben je 14 jaar of ouder, gemotiveerd en spreekt dit werk je aan, dan kun je contact opnemen met;
Bart Reuvekamp, 06-81162250

*

Tuin en klusteam Ouderenzorg!
Het voorjaar heeft zich alweer volop aangediend, alles groeit weer als kool, helaas ook wat wij ‘onkruid’ noemen en dus niet in ons tuintje thuishoort.
Ook ín huis zal er e.e.a. weer voorjaarsfris uit moeten zien.
Groeit dit alles u letterlijk en figuurlijk boven de pet en heeft u wat extra handjes nodig om uw huis en/of tuin weer op orde te krijgen?
Doe dan een beroep op ons team zodat wij u de helpende hand te bieden met deze klusjes.
We hebben het dan over kleinschalige tuin of andersoortige klusjes.
Zoals in voorgaand artikel te lezen worden deze klusjes uitgevoerd door jongeren, het is inmiddels aangetoond dat de samenwerking jong en oud(er) een prima combinatie is.
Dus, hulp nodig? Bel 06-81162250
 Geen opmerkingen:

Een reactie posten