zondag 20 mei 2018

Uit de bestuurskamer van de voetbal


De maand april begon met een trieste gebeurtenis. Op 5 april overleed onverwachts Gerard Logtenberg. Gerard was een supervrijwilliger. Bij de sportclubs, de stichting “de Elshof”, de kerk en allerlei andere sociale activiteiten in Wijthmen verrichtte Gerard het broodnodige vrijwilligerswerk om alles in goede banen te leiden en activiteiten draaiende te houden. Wij wensen Mieke, zijn kinderen en verdere familie en vrienden veel sterkte de komende tijd.

Het rookvrij maken van het sportpark op zaterdag voor 12 uur begint steeds meer vorm te krijgen. De bordjes zijn inmiddels opgehangen en er komt op korte termijn een nieuwe rookplek. Voor de ingang van de Elshof gaat de rookplek weg. Ook de gemeente wil convenanten met de clubs afsluiten, zodat we bv hulp kunnen krijgen bij het realiseren ervan. Overigens gaat het vooral om kinderen rookvrij te laten sporten en bedenk daarbij dat “Zien roken, doet roken”!!!
Kijk ook eens op https://rookvrijegeneratie.nl/ voor meer informatie!!!

De oud ijzeractie op zaterdag 31 maart is een groot succes geworden. Er is netto voor               € 2559,50 opgehaald. Frans van Gurp heel erg bedankt voor de organisatie en de spelers van het tweede uiteraard ook erg bedankt voor het ophalen.
De RABObank clubhart actie leverde ook nog eens € 106,-- op. Ook een mooi resultaat.

Het relatietoernooi op Hemelvaartdag was gezellig. Goed georganiseerd door de spelers van Wijthmen 1. Heren bedankt hiervoor.

Inmiddels beginnen de competities het einde te naderen. De resultaten zijn met wisselend succes. Bij de senioren draaien we allemaal zo’n beetje in de middenmoot. De jeugd doet het prima. Veel teams zijn na de najaarscompetitie hoger gaan spelen en doen het in die hogere klasse ook goed. MO-19 1zijn zelfs aan het eind van de najaarscompetitie naar de Hoofdklasse gepromoveerd. Klasse!!!

Bij de senior heren was het elke week puzzelen om complete teams op de mat te krijgen. We moeten dit probleem voor volgend seizoen gezamenlijk oplossen. Dus minder makkelijk afschrijven en hopelijk niet meer van die langdurige blessures. Ook hebben we nieuwe leden nodig. En niet alleen bij de heren maar ook bij de vrouwen. Een oproep aan iedereen om mogelijke kandidaten te interesseren om lid te worden van de gezelligste vereniging van Zwolle en te spelen op de mooiste velden van Zwolle!!!!

Het tweede elftal willen we komend seizoen op een hoger niveau brengen. Een verjonging doorvoeren en twee keer per week laten trainen. Zo willen we ervoor zorgen dat de aansluiting bij het eerste weer opgang gebracht wordt. Aan de uitvoering van het één en ander wordt nog gewerkt.

De vrouwen van Wijthmen en Hoonhorst gaan de komende jaren ook in een samenwerkingsverband voetballen. De teams worden ook onder JCHW ondergebracht. De speelsters blijven net zoals de jeugdspeelsters en spelers wel lid van de eigen vereniging. Met deze samenwerking bieden we meiden de mogelijkheid om met hun teamgenoten de overgang naar vrouwenvoetbal soepel te maken. Daarnaast worden de mogelijkheden van de bestaande vrouwenteams om naar aanvulling te zoeken sterk vergroot. Zij kunnen voortaan de speelsters van het andere vrouwenteam en alle speelsters van de meidenteams benaderen. De besturen van Wijthmen en Hoonhorst willen zo de continuïteit van het vrouwenvoetbal waarborgen. Alle vrouwelijk leden van de beide verenigingen hebben inmiddels een mail hierover ontvangen.

We kregen bericht van de organisatie van “Het Zwolsch Kampioenschap voor JO19-1” dat dit toernooi helaas niet door gaat. Jammer, maar door de late start van de nacompetitie, andere toernooien, onderhoud op sportcomplexen en tegenvallende sponsorinkomsten heeft de organisatie dit besluit moeten nemen. Hopelijk in 2019 wel weer een kampioenschap.

Niet alleen wij vinden dat we de mooiste velden van Zwolle hebben, maar ook PEC Zwolle vind dat. PEC Zwolle wil weer graag de voorbereiding op de Elshof af werken. Het betreft de periodes zaterdag 23 juni 2018 t/m zaterdag 7 juli 2018 en maandag 16 juli t/m zaterdag 28 juli 2018. Naast de trainingen spelen ze in elk geval op 10 juli een oefenwedstrijd. Mogelijk komt er ook nog een tweede wedstrijd en ook de beloften willen graag weer een oefenwedstrijd spelen.

Al is het nog ver weg maar het 50 jarig bestaan van vv Wijthmen komt er aan. Op 28 april 2019 bestaat de voetbalvereniging 50 jaar. We zijn inmiddels begonnen om een organisatiecommissie samen te stellen en zijn dus op zoek naar personen die daar aan mee willen doen. Wij hebben aan de seniorenteams (dames en heren) gevraagd om per team 2 personen hiervoor te leveren. Inmiddels zijn er een paar aanmeldingen, maar we wachten nog op de teams die nog niet gereageerd hebben. Dus spelers van het eerste, het derde en de vrouwen toon belangstelling en help ons..

Op de Algemene Ledenvergadering van 2 november 2017 heb ik aangegeven om nog  in elk geval 1 seizoen voorzitter te blijven. Gedurende het seizoen zou ik er over nadenken wat ik na dit seizoen zou doen. Ik heb besloten om te stoppen als voorzitter met ingang van de komende Algemene Ledenvergadering eind september 2018. Gelukkig heeft zich inmiddels een prima kandidaat gemeld om het voorzitterschap over te nemen. Het bestuur is blij dat Robert Hulsmann dit wil gaan doen. In onze ogen een prima voorzitter.

Datums en evenementen om te onthouden:

·         Vrijdagavond 25 mei veteranentoernooi met muzikale ondersteuning
·         9 juni jubileumwedstrijd Hoonhorst (’92-’93) – Wijthmen (’93-’94) te Hoonhorst
·         23 juni tot en met 7 juli en 16 juli tot en met 28 juli: Voorbereiding PEC Zwolle.
Op 23 juni is de eerste training van PEC Zwolle voor het nieuwe seizoen.
·         Dinsdag 10 juli oefenwedstrijd PEC Zwolle.
·         Woensdag 18 juli oefenwedstrijd Jong PEC Zwolle.
·         Begin van het seizoen BBQ augustus/september. De precieze datum wordt later bekend gemaakt.
·         Algemene ledenvergadering. Deze wordt wat eerder gehouden dan de vorige keren. Donderdag 27 september in de Elshof . Aanvang 21.00 uur.


Geniet van de wedstrijden op een rookvrije accommodatie en speel met RESPECT !!!

Kijk ook altijd even op de site van de v.v. Wijthmen www.vvwijthmen.nl

Frans Kerkum

Geen opmerkingen:

Een reactie posten