dinsdag 22 mei 2018

Voetbalkamp JCHW 2018


Voetbalkamp JCHW 2018

Het weekend van 4-5-6 mei was het weer zover: de jeugd JO13, JO11 en JO8/9 van de Jeugdcombinatie Hoonhorst Wijthmen ging op voetbalkamp. Wederom was de bestemming Appelscha. Vrijdag vertrok de enorme stoet auto’s richting het noorden om 71 kinderen met hun begeleiders naar Appelscha te brengen. Nadat de slaapkamers in orde waren gemaakt, was het uiteraard tijd voor de Nationale Dodenherdenking. Wat fijn dat alle kinderen en begeleiders samen stil konden zijn om te herdenken. Daarna was het tijd voor een speurtocht en bingo of spooktocht. Tijdens de speurtocht kregen de kinderen allerlei voetbalvragen en de spooktocht was erg spannend. Dank aan de “jonge”’ leiders en trainers die dit in elkaar hadden gezet! Tijdens de Bingo werd er fanatiek gestreden om mooie prijzen. Natuurlijk volgde daarna nog een lange, gezellige avond.
De volgende ochtend kregen we bezoek van 21 jongere voetballers, die voor een dagje kwamen sfeer proeven. Na een erg leuke vossenjacht in het dorp, waarbij een enkeling enorm schrok van een vos die, vermomd als Abraham, toch echt levend bleek te zijn.
Daarna lekker spelen en genieten van het prachtige weer. Na overheerlijke pannenkoeken was er een spannend voetbaltoernooi, waarna er druk werd geoefend voor de bonte avond. Nadat de jury was gearriveerd (nogmaals dank aan Luc, Erik en Edwin), de presentator Andre Lon zijn nieuwe strik had laten zien en de kinderen hun tenue voor de avond aan hadden getrokken, kon het feest beginnen. Het werd een spannende strijd, waar nu maar liefst 3 bekers op het spel stonden. De derde plaats was voor de JO13-2, de tweede prijs ging naar de JO11-2 en de eerste prijs ging naar de meisjes van JO9-3. Nogmaals gefeliciteerd allemaal!
Zondagochtend stond er volgens de traditie wentelteefjes op het menu. De keukenploeg was er speciaal extra vroeg voor opgestaan. Het was heerlijk! Ook hebben we gezongen voor Chris, die jarig was en al 10 was geworden! Daarna was het alweer tijd om op te ruimen en de tassen in te pakken. Het penaltyschieten stond vervolgens op het programma. Er kon een mooie bal worden gewonnen, waar per team hard voor werd gestreden. Na een lekker broodje hamburger hebben we de kampeerboerderij verlaten en gingen we naar het zwembad in Meppel. Na het zwemmen nog even wat eten en drinken en de uitreiking van de medailles met een mooi paars lint, de kleur van JCHW. Ook was er een nieuwe uitreiking, namelijk de uitreiking van de Jan van de Kamp-hulp- bokaal. Voor iemand die zich op een speciale manier heeft onderscheiden tijdens het voetbalkamp. De eerste keer van deze nieuwe traditie was de bokaal (in de vorm van een voetbal) voor Justin. Zijn kwaliteiten als dj kwamen goed van pas en hij heeft vaak de armen uit zijn mouwen gestoken om ons een helpende hand te bieden bij allerlei corvee taken. Petje af!
We kunnen terugkijken op een zeer geslaagd voetbalkamp met enthousiaste kinderen op een mooie locatie. Het weer was prachtig, en dankzij de hulp van de leiders en trainers die mee zijn geweest en de ouders die voor het vervoer hebben gezorgd, hebben we dit met z’n allen tot een erg gezellig weekend kunnen maken. Speciale dank voor het keukenteam met JanWillem E, Hilde en Saskia! 

 
We zien jullie graag terug volgend jaar!

JanWillem Groen, Richard Jansen en Silvia Meijer

Geen opmerkingen:

Een reactie posten