zaterdag 6 november 2021

Aftrap voor Dorpsplan Wijthmen 2.0

 Op zaterdag 25 september 2021 is de aftrap voor het Dorpsplan Wijthmen 2.0 gedaan.Hierbij zijn een aantal inwoners, verdeeld over meerdere generaties uit Wijthmen en Herfte, uitgenodigd om mee te denken over de toekomst van Wijthmen. Op deze dag was o.a. de heer professor Gert-Jan Hospers, Hoogleraar Transitie in Stad en Regio aanwezig om ons te inspireren om ‘anders te kijken’ naar ons eigen gebied.

Tijdens zijn presentatie liet hij op een speelse wijze attributen zien om zijn verhaal kracht bij te zetten en te visualiseren. Na de presentatie van dhr. Hospers en Heidi Mensink van Stimuland was het tijd om op de fiets te stappen en in groepjes een rondje te fietsen. Het weer werkte deze ochtend goed mee. De tocht begon bij restaurant de Mol richting Zalné, door Herfte en weer terug naar Wijthmen waar onderweg 3 stops waren. Bij elke stop stond Koen, Eko of Heidi een thema toe te lichten en de mensen te inspireren om hier op de fiets verder over te praten. Nadat iedereen weer terug was, werd in kleine groepjes besproken wat men belangrijk vond en waar rekening mee gehouden moest worden. Er waren 5 thema’s en deze stonden op flipovers en d.m.v. post-it's kon je je ideeën/opmerkingen plakken bij het desbetreffende thema. Aan het einde van de sessie waren de flipovers goed volgeplakt met gele post-it's, wat natuurlijk een goed teken is. De thema’s zullen verderop in het proces aan jullie worden gepresenteerd. Uiteindelijk is het de bedoeling dat jullie op een later tijdstip over de verschillende thema’s kunnen meedenken.

De initiatiefnemers, de Kerngroep, hopen dat bij een volgende bijeenkomst het hele dorp welkom is en mee wil denken over de toekomst van Wijthmen!!

 

Groet

Plaatselijk Belang Wijthmen  

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten