zaterdag 6 november 2021

Onderzoek nieuwe activiteiten voor senioren

Nu het met Corona wat rustiger wordt ontstaat er ruimte om elkaar weer te ontmoeten. Samen met SOW wordt er een onderzoek gedaan naar activiteiten voor ouderen in Wijthmen. Naast de activiteiten in de Elshof wordt er gekeken of er belangstelling is voor een nieuwe activiteit ‘Bij ons thuis’.

‘Bij ons thuis’

‘Bij ons thuis’ brengt senioren in contact met buurtgenoten, die hen in hun huis willen ontvangen voor een gezellige tijd.

Een ‘gastvrije’ buurtgenoot ontvangt één keer per week maximaal 4 mensen. Samen worden activiteiten gedaan die passen bij de interesses van de deelnemers. Koffiedrinken, een spelletje, handwerken, in de tuin bezig zijn, computeren, wandelen, koken, samen eten, enz.

De ‘gastvrije’ buurtgenoot wordt gescreend en begeleid vanuit ‘Bij ons thuis’. De deelnemers voor de consumpties en ondersteuning van de ‘gastvrije’ buurtgenoot.

Onderzoek

In overleg met SOW worden Wijthmeners benaderd om mee te doen met het onderzoek. Het onderzoek bestaat uit een vragenlijst en/of een gesprek met een groepje belangstellenden om een nog beter beeld te krijgen van wat de senioren in Wijthmen zouden willen.

Lijkt het u leuk om deel te nemen aan de gesprekgroep of om de vragenlijst in te vullen, dan horen wij het graag!

Samen kunnen we zorgen voor mooie momenten en gezelligheid dichtbij huis!

Linda Meijer (links) 

Henrieke Boeve rechts) 


Met vriendelijke groet,

Bart Reuvekamp, Janco Cnossen, Koen Nijmeijer, Henrieke Boeve en Linda Meijer

info.bijonsthuis@gmail.com 06 48 92 41 98

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten