zondag 18 december 2022

Eem Bieproaten op 24 november

Eind november kwam de groep “Bieproaten 60+” voor de (alweer) derde maal bijeen om samen met elkaar te gaan genieten van weer een heerlijk diner. Maar niet alleen eten, ook om eem bie teproaten.” Het is weer tjokvol in de Elshof. De maximale capaciteit van 40 personen is al snel bereikt, dus we moeten jammer genoeg weer enkele mensen teleurstellen. Het toont wel aan hoe gezellig men deze groep van 60 plus vindt, fijn om nu eens te praten met de mensen van de eigen generatie.

Ook bij het aantal benodigde vrijwilligers is steeds weer het enthousiasme aanwezig om mee te willen werken bij deze groep. Er melden zich gelukkig steeds meer mensen aan als vrijwilliger, hierdoor kan de organisatie bij wisselbeurt een beroep doen op steeds een andere vrijwilliger.

Het voelt voor de betrokkene dan niet als een verplichting. Vrijwilligers zijn er ook voor het ophalen en brengen van slecht ter been zijnde bezoekers. Bij de vorige bijeenkomst hadden zich bij de groep Lia Kerkum en Heilke Borst aangesloten, nu worden hun plaatsen opgevuld door Nicole van de Kolk en Ingrid Mei
berg, dank voor jullie bereidwilligheid hiervoor.

De vorige keer werden we geconfronteerd met het plotseling onwel worden van Jan Loghtenberg.

Een aangrijpende gebeurtenis voor de aanwezigen, maar met gelukkig een goede afloop.

Jan moet nog even aan zichtzelf denken om het ziekteproces in goede banen te leiden, maar de berichten zijn gunstig. We zijn hoopvol dat hij de volgende keer weer in ons midden is.Thera praatte de middag aan elkaar en in de keuken was alles weer in goede handen bij Annie en Robbie van Krevel. Robbie voelde zich weer als een vis in het water:

Ik lijk Jonnie Boer wel met zoveel sterren om me heen,” daarmee doelende op de vele mensen die in de Elshof hun beste beentje voorzetten om dit diner weer goed en sfeervol te laten verlopen.

Vandaag staat er een stamppotbuffet op het menu, boerenkool en zuurkool, natuurlijk de beide gerechten met een lekkere rookworst en verder is er een hutspot met hachee. 

Dit betekende voor ons dat we met drie personen door een berg van maar liefst 15kg (netto) geschilde aardappelen moesten heen worstelen. 

Iedereen liet zich de stamppotten goed smaken en velen schroomden niet voor de tweede maal een gang naar het buffet te maken. De gemaakte winterkost smaakte  de aanwezigen voortreffelijk, wat vele complementen opleverden voor de beide koks.Om het diner helemaal te completeren is er een nagerecht, een herfst cocktail met slagroom.

Onder een hapje en een drankje is het dan genieten in de Elshof en ook de gesprekken onderling zijn boeiend. Zo kwam ik bijvoorbeeld te zitten naast Jan Bakker en zijn vrouw.  Het echtpaar woont al tien jaar in Wijthmen, maar we kwamen elkaar vreemd genoeg nooit tegen in ons kleine dorpje. Belangrijk is deze groep dus ook voor de onderlinge contacten. Schitterend is dat er steeds meer mensen horen van onze groep en de weg naar de Elshof weten te vinden.

De tijd vliegt als het gezellig is, maar dan is het toch zover gekomen om huiswaarts te keren.
Iedereen had aan de reacties te zien weer genoten, velen hadden zich alweer aangemeld voor de volgende keer: 22 december.

Dan echter zonder een diner, maar een gezellige middag eem bieproaten. Voor wie wil zijn er oud Hollandse spelletjes, kaarten en nog veel meer.

Hierbij natuurlijk wel weer even aanmelden als u dit nog niet heeft gedaan. De limiet van 40 personen is dan niet van toepassing. Dus kom massaal naar de Elshof om gezellig bie te proaten met koffie en heerlijke oliebollen van de pas in Wijthmen gesettelde bakker Niels.

En op de laatste bijeenkomst van het jaar is dit gratis!

De link naar de foto’s van 24 november 2022: https://photos.app.goo.gl/p2pcWeU8hhCGXFkD7

 

Gerard Hülsmann

De volgende bijeenkomsten:

22 dec. 2022 houden we een gezellige middag bieproaten van 15.00u tot 17.00u.

19 jan. 2023 gaan we samen een nieuwjaarsborrel drinken van 15.00u tot 17.00u.

23 febr. 2023 hebben we erwtensoep en bruine bonensoep met een toetje als nagerecht.

Tijds aanvang is dan vanaf 16.00u.

23 mrt. en 20 apr.2023 is er ook weer een middag, de invulling gaan we nog bepalen en laten we u spoedig weten.

Met vriendelijke groet,

Thera Hülsmann, Wilhelmien Brinkhof, Ina Visscher, Hettie Hülsmann en Angeli Poppe.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten