vrijdag 2 december 2022

Sinterklaas 2022

Op zaterdag 26 november rond 14 uur kwam Sinterklaas met zijn Pieten aan in het prachtige Wijthmen. Na een goede voorbereiding door de evenementencommissie kwam hij lopend aan in het dorp mét maar liefst negen Pieten om zich heen! Twee Pieten op de brommer en een aantal Pieten hadden skeelers aan. Deze Pieten gingen samen alvast het dorp in om te kijken of de kinderen wel klaar stonden voor de komst van de Sint. En ja hoor dit was zeker waar, wat waren er veel kinderen aanwezig in de straten van Wijthmen, allemaal vol verwachting…

Wat zag de Sint veel blije gezichten en wat waren er veel kinderen!  Een enkele Piet was niet zo handig op de skeelers en werd voort geholpen door de kinderen. Een aantal Pieten durfde het aan om een kunstje te vertonen midden op straat een handstand en met z’n tweeën rondjes draaien op de skeelers. Ook werd er lekker gesnoept van de pepernoten die uitgedeeld werden. 

Nadat alle cadeaus waren verdeeld werd er nog een dansje op het nummer Linkerbeen, rechterbeen gedaan in de speeltuin hét dansje die de kinderen zelf ook geleerd hadden op school. De kleinste Piet nam hier de leiding en zo kon iedereen makkelijk meedoen.

Rond half 4 vertrok de Sint weer om zijn weg te vervolgen naar zijn andere afspraken, hij verliet Wijthmen met een voldaan gevoel.

Hopelijk vond iedereen het net zo geslaagd als wij en zien wij jullie allemaal volgend jaar weer terug!

 

 

 

 

Groeten van de Evenementencommissie

Noteer alvast 27 april 2023 in uw agenda zodat we er ook op Koningsdag weer een feestje van kunnen maken voor jong en oud!!

 


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten