zaterdag 27 mei 2023

Nieuwe woningen dichterbij in Wijthmen

Op vrijdag 21 april 2023 werd het informatiebord voor het nieuwbouwproject ‘Het Buyten’ in Wijthmen geplaatst en door wethouder Gerdien Rots onthuld. De wethouder kreeg hierbij versterking van maar liefst 60 kinderen van de naastgelegen basisschool de Kubus.


Archeologische opgravingen
Op de plek waar het nieuwbouwproject zal komen is afgelopen week gestart met de archeologische opgravingen. Dit naar aanleiding van eer-dere vondsten die tijdens het inventariserend veldonderzoek (proefsleuven) waren aangetroffen. De komende drie maanden is de archeologische dienst van de gemeente Zwolle fulltime in het plangebied bezig onder leiding van senior stadsarcheoloog Sanne van Zanten.


Presentatie stadsarcheoloog aan leerlingen basisschool de Kubus

 
Voorafgaand aan het onthullen van het informatiebord hebben de kinderen van de naastgelegen basisschool de Kubus een lesje archeologie gekregen van de stadsarcheoloog. Er werd de leerlingen kort verteld wat het werk van een archeoloog precies inhoud en welke vondsten ze al gedaan hebben binnen het plan-gebied. Ook was er ruimte voor de leerlingen om vragen te stellen.
 

Onthulling informatiebord
Na de uitleg van de stadsarcheoloog mochten de kinderen, samen met hun ouders en leerkrachten, mee naar het plangebied om wethouder Gerdien Rots te assisteren bij het onthullen van het informatiebord. De wethouder sprak mooie woorden over het verleden en de toekomst van het dorp Wijthmen en haar inwoners.

Na het gezamenlijk aftellen was het zo ver: het doek van het informatie-bord werd door de wethouder en een aantal leerlingen naar beneden getrokken. Weer een mooie stap dichter bij het nieuwbouwproject ‘Het Buyten’!


Wethouder aan het woord
Vandaag brengen we - met de start van de archeologie en de onthulling van dit bord - verleden, heden en toekomst bij elkaar. Ik ben dan ook heel trots op alle betrokkenen die het mogelijk maken om hier ‘geschiedenis te schrijven’ en op deze plek een nieuw thuis creëren voor velen.Uitleg in het veld
Na het onthullen van het informatiebord was er de mogelijkheid om een kijkje te nemen in het werkveld van de archeologen. In één van de afgegraven putten heeft de stadsarcheoloog nog verdere uitleg gegeven over de vondsten tot nu toe, de apparatuur die ze gebruiken en de werkzaamheden die ze uitvoeren.
Start verkoop
De wethouder gaf aan zich goed te realiseren dat woningzoekenden in Wijthmen veel geduld nodig hadden: ‘Juist voor de woningzoekenden in Wijthmen ben ik heel blij met deze stap’. Het nieuwbouwplan ‘Het Buyten’, dat aan de erfgenamenweg in Wijthmen gelegen is en in totaal uit 117 woningen bestaat, komt nu namelijk echt dichterbij. De verwachting is dat de 1e fase van het project voor de zomervakantie in verkoop zal gaan. Het project bestaat uit diverse woningtypen, namelijk: vrijstaande woningen, twee-onder-één-kapwoningen, rijwoningen, levensloopbestendige woningen en appartementen. Het project is een ontwikkeling van Loostad Vastgoedontwikkeling uit Apeldoorn en Kreator Groep uit Zwolle. Meer informatie over dit project is te vinden op www.hetbuyten.nl

 

 

 

 

 

 

 

 Geen opmerkingen:

Een reactie posten