woensdag 18 maart 2015

Italiaanse nachten door Sagezo

Hebt u een van onze voorstellingen in het Parochiehuis bijgewoond? Dan hopen we dat u hebt genoten van een leuk en ontspannend avondje toneel. Wij hebben zelf ook veel plezier beleefd aan de repetities en voorstellingen.

 

Bent u er niet bij geweest? Dan hebt u beslist iets gemist. Er waren (helaas) nog plaatsen over, dus daar kan het niet aan gelegen hebben. We hopen u volgend jaar wel te mogen verwelkomen, want we willen graag doorgaan! En we trekken natuurlijk graag volle zalen, niet alleen om uit de kosten te komen, maar ook omdat dat zo gezellig is.

 

Voor degenen die het stuk niet hebben gezien en degenen die ons wel met een bezoekje hebben vereerd, volgen hieronder een korte inhoud en enkele foto’s van Italiaanse nachten, een komedie van Bernd Gombold in de vertaling van Carl Slotboom.

 


Gerda hoopt op een bijzondere verrassing, het is tenslotte Moederdag en haar trouwdag. Maar manlief Rudi is op forellen gaan vissen, die Gerda schoon moet maken. In plaats van haar mee uit eten te nemen, heeft hij gasten uitgenodigd om bij hen thuis te komen eten.

Dochter Tina verrast haar moeder met vier tassen vuile was en de mededeling dat ze bij haar vriend is ingetrokken en gestopt is met haar studie.
 
 

Zoon Simon brengt de vuile was van het voetbalelftal mee, met het verzoek of mama ook maar even de voetbalkantine een grote beurt wil geven. De andere moeders hebben daar geen tijd voor, die hebben allemaal een baan. Mama heeft tijd zat, zij is tenslotte maar huisvrouw.

De snelkookpan die Simon bij de laatste bingo van de voetbalclub heeft gewonnen en die als noodcadeau voor Moederdag wordt overhandigd, is de beroemde druppel die de emmer doet overlopen. Gerda pakt haar koffers om een weekje tot rust te komen.

 


Tijdens de afwezigheid van zijn vrouw bezoekt Rudi met zijn vrijgezelle broer Herman, die bij hen inwoont, de “Italiaanse nacht” in nachtclub Salambo. Daar ontmoeten ze twee Italiaanse schonen die ze uitnodigen bij hen thuis een glaasje te komen drinken. Bij Rudi is iets tot leven gekomen wat dertig jaar heeft geslapen, maar Herman is het meer om de schoonmaakkwaliteiten van de dames te doen, want de huishouding is inmiddels een chaos. Rudi moet alleen nog even zijn kinderen de deur uit zien te krijgen. Maar Tina brengt haar nieuwe vriend Harald mee, een milieubewuste alternatieveling. En Rudi’s schoonmoeder Rosa komt ook nog logeren.

 


Als de beide Italiaanse schonen dan eindelijk toch komen, blijft Rudi en Herman niets anders over dan de beide dames voor de kinderen en schoonmoeder te verstoppen. Wat zij niet weten, is dat de Italiaansen niemand minder dan Gerda en haar vriendin Susan zijn. Zij wisten van het bezoek van de heren aan de Italiaanse nacht en willen ze een lesje leren. Rudi en Herman krijgen het behoorlijk benauwd als de dames vertellen dat hun echtgenoten maffiamethodes zullen toepassen als ze achter het avontuur van hun vrouw komen. Als dan een echte Italiaan voor de deur staat, zijn de beide mannen van mening dat hun laatste uur heeft geslagen. Ze zijn opgelucht als ze erachter komen dat de Italiaan in werkelijkheid een pizzabezorger is en als de Italiaansen vertellen wie ze werkelijk zijn.

 
De foto's zijn gemaakt door onze fotograaf en filmer Jan Schrijver.
 
 
 
 
Dat was het voor dit jaar. Volgend jaar komen we terug met een nieuw stuk, dus komt dat zien!

 
Toneelgroep Sagezo,
Gemma Rosendaal
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten