zondag 15 maart 2015

Lezing van RTL-weerman Reinier van den Berg


Op donderdag 19 maart spreekt christen-weerman
 
 
Reinier van den Berg
op uitnodiging van de werkgroep Duurzaamheid in de Koningskerk. Wij nodigen u hartelijk uit deze bijzondere avond mee te maken. Al jarenlang is Reinier van den Berg, bekend als weerman op RTL4, een graag gezien spreker, en niet alleen bij christelijke organisaties. Hij is zeer deskundig, bevlogen en charmant. Aan de hand van feiten en aansprekende beelden gaat hij in de de actuele stand van zaken waar het gaat om verandering van weer en klimaat, en over onze houding als christen. Als introductie schreef hij het volgende:
 

En weer schrijven we geschiedenis met het weer. 2014 was het warmste sinds het begin van de waarnemingen, ruim 300 jaar geleden! Over de hele planeet verliep het jaar uitzonderlijk warm. 

Een probleem? Ja, toch wel. Klimaatverandering gaat veel verder dan alleen een graadje erbij. De waterkringloop verandert, neerslagpatronen verschuiven, buien worden zwaarder, rivierdijken worden verhoogd, rivieren worden verbreed, ... en voedselveiligheid komt mondiaal en lokaal in gevaar, als het weer de boeren vaker in de steek laat.
Problemen vragen om gepaste oplossingen. Die zijn er. Misschien wel veel dichterbij dan u denkt. Deze avond staat in het teken van bewustwording van de toestand op deze unieke planeet, en vooral aan de oproep, om ons meer en meer als goede en rechtvaardige rentmeesters te ontpoppen. En daar mogen we als kerken en christenen best in voorop lopen...

 

Dit thema past uitstekend bij de actualiteit van vandaag! We zien u graag op 19 maart om 20.00 in de Koningskerk aan de Kandsheerlaan. Aanmelden is niet verplicht, maar zien we wel graag via robertscholma@hotmail.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten