maandag 18 mei 2015

Gerard Logtenberg lid in de Orde van Oranje Nassau

 

 
Koningsdag 2015 kreeg voor Wijthmen wel een heel bijzonder oranje gekleurd tintje. Voor de 200 ste keer vond de jaarlijkse lintjesregen plaats en deze liet een druppeltje vallen in Wijthmen!!!
 
Het heeft de koning namelijk behaagd om dhr. G.J.P.M. Logtenberg te onderscheiden als Lid in de Orde van Oranje Nassau.
 
 
 
Gerard werd 24 april j.l  met een smoes naar het gemeentehuis in Zwolle gelokt samen met Mieke, zijn vrouw, die wel op de hoogte was. Gerard zou in het gemeentehuis van Zwolle een eerste exemplaar gaan ontvangen van een boekje waar hij aan had meegewerkt. Enige tijd geleden had hij daarvoor een interview afgegeven. Hij was er trots op dat hij vermeld stond in dit boekje. Voor deze speciale gelegenheid had hij toch maar zijn beste pak aan getrokken.
Daar aangekomen stond er in de burgerzaal een groot scherm met daarop de tekst Lintjesregen 2015. Nog steeds had Gerard niets in de gaten. Ook niet nadat hij begroet was door de burgemeester, die nog tegen hem zei: “Ik ga u straks toespreken”.
Op weg naar de Raadszaal zei Mieke tegen hem:  “Weet je wel dat je een lintje gaat krijgen?”
Toen begon het kwartje te vallen. Inmiddels waren ook de 4 kinderen van Gerard en Mieke  gearriveerd met hun partners. Verder waren vanuit Wijthmen vertegenwoordigers uitgenodigd van de kerk, de voetbal, de volleybal en het Kulturhus.
 
 
 
In de toespraak van de burgemeester memoreerde hij de grote jarenlange verdienste van Gerard voor de gemeenschap Wijthmen op velerlei gebied. Hij complimenteerde hem ook vanwege zijn twee rechterhanden.
De aanvraag is ondersteund vanuit de katholieke geloofsgemeenschap, de voetbal, de volleybal en het kulturhus.
 
 
Dhr. G. Logtenberg zet zich al jaren in voor de katholieke geloofsgemeenschap van Herfte- Wijthmen op velerlei fronten.
 
Het precies jaartal, waarop hij begon is niet te traceren in de oude documenten. Hij begon echter al als jongetje. Hij hielp toen zijn vader, die doodgraver was, van deze gemeenschap. Toen zijn vader moest stoppen heeft hij de taak overgenomen. Daarnaast helpt hij al jarenlang met de jaarlijkse klusdag. Hij is koster bij uitvaarten, avondwakes. Daar waar geschilderd moet worden doe je nooit een vergeefs beroep op hem. Kortom een actieve vrijwilliger binnen de geloofsgemeenschap.

 
Voor de volleybal-vereniging zet Gerard zich al in sinds 1990. Hij is 5 jaren de coach geweest van dames 1. Hij heeft aansluitend de jeugd getraind en gecoacht. Sindsdien is hij de trainer van de mannen recreanten en de laatste 6 jaren ook de trainer van de dames recreanten in Hoonhorst. Daarnaast is hij al bijna 25 jaar de vaste scheidsrechter voor de dames  geweest. Bij recreatieve toernooien in Dalfsen of van de vereniging zelf is Gerard altijd de scheidsrechter namens onze vereniging. Hij is actief bij acties om de kas te spekken. Hij valt in als trainer bij de jeugd. Hij staat regelmatig achter de bar in de kantine. Hij onderhoudt voor de vereniging de materialen. Kortom een duizendpoot voor de vereniging met het hart op de juiste plek.
 
 
 
Voor dat Gerard actief werd bij de volleybal-vereniging was hij gedurende 5 jaren vrijwilliger bij de voetbal als leider en trainer.
Geen woorden maar daden. Dit Rotterdams gezegde is op het lijf van Gerard Logtenberg geschreven. Iemand die graag zijn handen laat wapperen. Onder meer met het verven van het nieuwe Kulturhus, een enorm karwei. Anderhalf jaar lang was Gerard bijna voortdurend in en rond het gebouw te vinden om de klus te klaren. Zijn grote gevoel voor plichtsbesef viel daarbij op. En nu nog steeds doet Gerard klusjes voor het Kulturhus.
 
 
 
Kortom een vrijwilliger met het hart op de juiste plek.
 
Een inwoner van Wijthmen om trots op te zijn.
Na de plechtigheid was er een receptie in de burgerzaal om de gedecoreerden te feliciteren.
Voor Gerard was het een grote verrassing en hij heeft genoten van alle aandacht.
Voor Koningsdag werd hij uitgenodigd om samen met Mieke met het college van B&W aanwezig te zijn bij de opening van deze dag.
Hij mocht toen voor het eerst zijn onderscheiding in het openbaar dragen.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten