donderdag 14 mei 2015

Nieuws van de Kubus

De laatste 2 maanden is er weer veel  gebeurd op de Kubus.

Zo was er de afsluiting van het Kavitha project met een mooie opbrengst van €1500,- van de sponsorloop.

Ging juf Mariska met zwangerschapsverlof, was er een reisbeurs van groep 6-7-8. Was er schoolvoetbal, eerst voor de groepen 5t/m8, helaas zijn zij niet door naar de volgende rondes, later was er nog schoolvoetbal voor groep 3-4, zij behaalden een mooie 3de plek. En hebben alle kinderen van groep 7-8 hun verkeersdiploma gehaald.

 
Na een paar workshops in de groepen 4-5 over de Notenkraker van muzikanten van Jeugdorkest de Vuurvogel, zijn de leerlingen op 20 maart naar theater de Spiegel geweest om daar het tweede educatief concert van JeugdSymfonie orkest de Vuurvogel onder leiding van Albert Dam te beluisteren en te bekijken.
Samen met Jan-pieter Boudens als verteller en dramaleerlingen van het Meander College werd het muzikale sprookje met muziek van Tsjaikovsky uitgevoerd.
De kinderen en leerkrachten (en mee-rij-ouders) hebben een uur lang erg genoten!


 


Op maandag 20 april hebben de groepen 6,7 en 8 een bezoek gebracht aan Kamp Westerbork.

Bij aankomst kregen de kinderen een film te zien waarin een meneer vertelde over de tijd die hij als kind heeft doorgebracht in Kamp Westerbork, het was een aangrijpend verhaal.

Nadat de film was afgelopen volgde een wandeling door een bos naar het kampterrein.

Een gids wachtte ons op, zij vertelde ons tijdens de wandeling over het Kampterrein verhalen die vooral over kinderen gingen die in Kamp Westerbork verbleven.

Op het kampterrein waren veel dingen te zien zoals de woning van de kampcommandant, de 102.000 gedenkstenen, een treinwagon waarbij namen klinken van mensen die zijn gedeporteerd, het Nationaal monument Westerbork en een gedeelte van een barak.

Natuurlijk waren de kinderen erg benieuwd of Anne Frank ook in Kamp Westerbork heeft gezeten, de gids kon ons inderdaad de plek laten zien waar Anne Frank een tijdje heeft gewoond. Ze woonde in een strafbarak, deze barak stond ergens achter op het kamp. Anne Frank verbleef hierin omdat zij ondergedoken had gezeten, iets wat niet mocht van de Duitsers.

Op school hadden enkele kinderen over de oorlogsperiode geschreven en twee kinderen lazen hun verhaal voor tijdens de wandeling over het kampterrein.

Het was voor de kinderen en begeleiders een mooi en indrukwekkend bezoek.

 

Vrijdag 24 april werden voor de 3de keer de koningsspelen georganiseerd. Ook de Kubus deed hier aan mee.

De hal was gezellig versierd in het rood, wit, blauw en oranje en ook de meeste kinderen kwamen in deze kleuren gekleed naar school. We begonnen de ochtend met een goed ontbijt gesponsord door JUMBO, na het ontbijt werd het landelijk startsein gegeven door koning Willem-Alexander dit werd gedaan door een dans die op alle scholen tegelijk gedanst werd, op de muziek van Kinderen van Kinderen “Energie” . Na de dans gingen de kinderen van de Kubus in groepjes Oud Hollandse spelletjes doen. Er werd gespijker poept, blokken gegooid, koningsquiz gedaan, geknikkerd, een kruiwagen race gelopen,  gesjoeld,  gehoepeld en nog veel meer.

Als afsluiting gingen de groepen tegen elkaar touwtrekken.

Het was een geslaagde koningsspelen, waar iedereen het naar de zin had.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten