dinsdag 4 april 2017

Alzheimer Café: Dialoogsessie Vrijheid en Veiligheid

Op dinsdag 18 april 2017 is er tijdens het Alzheimer Café Zwolle een dialoogsessie waarbij we het gaan hebben over de vrijheid en veiligheid bij mensen met dementie zowel thuis als in de zorg. Alzheimer Nederland, IDé Innovatiekring dementie en LOC-zeggenschap hebben deze dialoogbijeenkomst ontwikkeld. Jan Heining van Alzheimer Nederland zal deze avond de dialoog gaan leiden. 

 

Bij dementie komen vrijheid en veiligheid vaak onder druk te staan. Naarmate de ziekte vordert, nemen de dilemma’s in de zorg voor mensen met dementie toe. Vaak onbedoeld met vrijheidsbeperking tot gevolg.

 

De onrustband wordt nauwelijks meer toegepast. Toch zijn er nog veel andere vormen van vrijheidsbeperking en onvrijwillige zorg. Zowel in het verpleeghuis als thuis. Kan dat minder?

Wat als iemand dreigt te vallen of te verdwalen? Of zich niet wil (laten) verzorgen? Of de hele nacht onrustig is? Of dag en nacht omkeert? Zijn er dan manieren om goede zorg te verlenen én iemand zo veel mogelijk (bewegings)vrijheid en zelfbeschikking te laten houden?

 

Op dinsdag 18 april willen wij graag met u hierover de dialoog aangaan en u meenemen in de nieuwe inzichten over hoe we zowel de vrijheid als veiligheid van iemand met dementie zo goed mogelijk kunnen waarborgen.

 

Het Alzheimer Café is in restaurant UrbanaWipstrikkeralee 213, 8025 AH Zwolle, en begint om 19.30 uur tot 21:00 uur. Vanaf 19.00 gaat de zaal open. Wij heten u graag van harte welkom.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten