donderdag 20 april 2017

Nieuws vanuit De Elshof

 Rabobank Vaart en Vechtstreek organiseerde onlangs de Clubactie Campagne. Ook Stichting De Elshof heeft hieraan deelgenomen. Ondanks dat we niet zo gemakkelijk vindbaar waren in het overzicht van de deelnemers (Wijthmen valt eigenlijk buiten het werkgebied van deze Rabobank), hebben we toch een mooi aantal stemmen ontvangen, met als eindresultaat een bedrag van € 137,38. Hartelijk dank aan de stemmers! Met dit bedrag hebben we nog geen nieuw meubilair voor de kantine bij elkaar, maar het is in ieder geval een begin.
Mogelijkheid om je consumpties in De Elshof te betalen per pin!
Sinds enkele weken is het mogelijk om je genuttigde consumpties bij De Elshof te betalen per pin. Het is ook mogelijk dit te doen via contactloos pinnen. Het is overigens NIET mogelijk om extra geld te pinnen, je kunt alleen je bestelling betalen met pin. 

Herhaling AED / reanimatie op donderdag 8 juni / oproep nieuwe cursisten!
Op donderdagavond 8 juni vanaf 19.00 uur in De Elshof vindt de herhalingscursus plaats voor het gebruik van de AED en reanimatie. Deze cursus is gratis voor deelnemers, die zich aanmelden voor het oproepsysteem van de AED bij De Elshof. 
In geval van nood kun je dan een melding ontvangen via je telefoon (alleen van deze AED). Gelukkig hebben we een groep vrijwilligers die hierbij zijn aangesloten, maar we hebben wel behoefte aan meer vrijwilligers die bereid zijn zich hiervoor op te leiden en, indien nodig, in te zetten. Zo kunnen we ervoor blijven zorgen dat er ook daadwerkelijk gehoor gegeven kan worden aan een 112 melding die vraagt om de inzet van de AED. Ook mensen die bijvoorbeeld via het werk zijn opgeleid, kunnen zich via www.hartslagnu.nl aanmelden om oproepen te ontvangen van de AED bij De Elshof. Je kunt dan gewoon via het werk de herhalingscursussen blijven volgen, maar bent ook verbonden met het netwerk om mogelijke slachtoffers bij te staan in je nabije omgeving. Wanneer je interesse hebt om een cursus te volgen, of meer informatie wilt, laat het dan weten via silvia.en.william@hetnet.nl
Bij voldoende interesse starten we dan een nieuwe cursus van 2 avonden om opgeleid te worden in het reanimeren en het gebruik van de AED. Alvast bedankt!

Namens Bestuur Stichting De Elshof, Silvia Meijer

Geen opmerkingen:

Een reactie posten