dinsdag 18 april 2017

Uit de bestuurskamer van de voetbal

In deze “Uit de bestuurskamer” een aantal oproepen, 1 voor respectvol gedrag en 1 voor de vervanging van een bestuurslid na de ALV van 2017.

 

Allereerst de belangrijke over respectvol gedrag. De laatste tijd bereiken ons steeds meer berichten dat er vervelend gedrag, in woord en gebaar, vertoond wordt naar de scheidsrechters en dan vooral naar de clubscheidsrechters. Beste voetballers en voetbalsters, zowel jong als oud, behandel de scheidsrechters met respect. Accepteer de beslissingen van een scheidsrechter. Natuurlijk kan een scheidsrechter fouten maken en dat mag ook. Fouten maken is menselijk. Bedenk dan ook dat je als speler/speelster tijdens de wedstrijd zelf al fout op fout gestapeld hebt. De scheidsrechters doen dit ook als hobby en bedenk dat wanneer zij er niet zijn er niet eens gevoetbald kan worden. Dus graag voortaan respect voor de scheidsrechters.

 

De tweede oproep betreft de vervanging van het bestuurslid seniorzaken. Zoals al in eerdere versies van “Uit de bestuurskamer”is aangegeven stoppen er 3 bestuursleden. Voor twee functies hebben we inmiddels vervanging gevonden. Voor het bestuurslid seniorzaken moeten we nog echter een vervanger zien te vinden. Wanneer je belangstelling hebt meld dit dan aan een bestuurslid!!!!!!!

 

Het kunstgras en de rubberkorrels. Na allerlei onderzoeken en discussies is het rubbergranulaat goedgekeurd om te verwerken als infill in de kunstgrasvelden. Inmiddels zijn er in Zwolle al velden die aan vervanging toe zijn. De gemeente heeft besloten om de komende jaren per jaar 2 velden te vervangen. De gemeenteraad heeft besloten om als infill rubbergranulaat te gebruiken. Voor ons speelt dit niet want het kunstgrasveld bij vv Wijthmen is nog lang niet aan vervanging toe. Over 10 jaar is dit pas aan de orde.

 

Bezuinigingen gemeente. Wij zijn inmiddels in overleg met de gemeente. Het overleg met de verenigingsmanager van Sportservice Zwolle om eventuele verdienmodules te bekijken en toe te passen is op 14 maart geweestDe verenigingsmanager was het met ons eens dat verdienmodellen waar de gemeente aandenkt voor vv Wijthmen een utopie is. Hoe het nu verder gaat is nog niet bekend. Voorlopig is het muisstil uit de hoek van de gemeente en Sportservice Zwolle. Wordt ongetwijfeld vervolgd en we houden jullie op de hoogte.

 

Helaas!!! Het jeugdtoernooi dat op 27 mei gehouden zou worden gaat niet door. Er is te weinig belangstelling van andere verenigingen en wanneer er geen respons komt van andere verenigingen dan houdt het uiteindelijk op. Arjan, bedankt voor je inspanningen om het te organiseren. Hopelijk lukt het volgend seizoen wel

Overigens is op 27 mei nu de sport- en speldag bij Hoonhorst gepland.

 

We werden nog aangenaam verrast met een gulle gift van voor de jeugd van Wijthmen vanuit de crayzy kerst. Een gift uit de opbrengst van de kerststukjes en de balkenbrij. Heel erg bedankt.

Ook is de opbrengst van de Oud IJzeraktie nog met € 100,-- verhoogd. Bedankt hiervoor Raymond Hooiveld.

 

Datums om te onthouden:

 

Einde seizoens-BBQ incl. rad van fortuin op 13 mei. Deze BBQ wordt georganiseerd voor senior spelers en speelsters, JO19 (zowel jongens als meisjes), veteranen, verenigingsleden, scheidsrechters en vaste supporters en ook aanhang is natuurlijk welkom. Deelname kost 15 euro pp. Iedereen die meedoet, krijgt 2 consumpties gratis. De aanvang is ongeveer 17.00/17.15 uur en het duurt tot 19.30.

Opgeven bij de eigen leider/leidster en gelijk afrekenen. Ook kan je je opgeven bij mij (voorzitter@vvwijthmen.nl) en uiteraard ook dan vooraf afrekenen. Graag uiterlijk 29 april opgeven zodat we ruim op tijd weten op hoeveel personen we kunnen rekenen.

 

 

Frans Kerkum

Geen opmerkingen:

Een reactie posten