zondag 23 april 2017

Kubus nieuws


Op zaterdag 8 april was de gezamenlijke schoonmaak van de Elshof en de Kubus.

Na een bak koffie zijn een tiental ouders druk aan de slag gegaan. Vooral buiten moest er veel gebeuren. Blad opruimen, ramen lappen, prullenbak legen, brievenbus plaatsen, etc. Maar alles ziet er wel tip top uit. Bedankt allemaal!!

Op donderdag 13 april hebben we op school Pasen gevierd. Met s’morgens een paasviering door de klassen en s’middags gezellige paasactiviteiten.

Zo hebben we proefjes/experimentjes gedaan met eieren. Dit was nog best verrassend. Want kun je met 1 hand een rauw ei kapot knijpen?? Tuurlijk makkie werd er gezegd, maar dat bleek toch niet zo heel makkelijk.

Groep 1/2 heeft geknutseld en een eier-estafette gelopen. Het was nog best lastig om dat ei op die lepel te houden.

We hebben met eieren gegooid. Dat wil zeggen in tweetallen en dan kijken wie er het verst kan overgooien zonder dat het ei kapot gaat. Sommigen waren met 1x gooien al klaar, maar sommigen konden echt ver gooien. Knap hoor!!

En natuurlijk hebben alle groepen eieren gezocht. Onder toezicht van een echte paashaas werden er heel wat eieren gezocht er waren zelfs gouden eieren. Als je die gevonden had kreeg je een chocolade ei.

Als afsluiting hebben we met de hele school de eierdans gedaan. Dit is een variant op de stoelendans. Iedereen staat in een grote kring en de eieren worden doorgegeven, stopt de muziek en je hebt een ei in je hand dan ben je af. Maar niet getreurd de paashaas was weer uit het bos gekomen, dus als je af was mocht je daar een chocolade eitje ophalen.

De eierdoorgeefdans

Vrijdag 21 april hebben we als school weer meegedaan met de koningsspelen. We begonnen de dag met een gezond ontbijt gesponsord door JUMBO.

Daarna begonnen de koningsspelen met een dans op een nummer van Kinderen voor Kinderen. Okido.

Onder leiding van Deltion studenten hebben alle kinderen in groepjes spelletjes gedaan. Het zag er allemaal heel gezellig uit. S’middags hebben de groepen 3t/m 8 nog een vossenjacht gehad. Misschien heeft u wel een paar vreemde snuiters zien lopen. Kortom al met al een leuke sportieve dag.

Nu gaan we genieten van een week vakantie. 
Ouderraad De Kubus.

 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten