maandag 20 februari 2023

Sagezo speelt voor het eerst in De Elshof

Nadat we in 2020 ons 40-jarig jubileum hadden gevierd in ’t Parochiehuis, konden we vanwege corona in 2021 en 2022 helaas geen voorstellingen geven.


In die periode ging ‘t Parochiehuis in andere handen over en veranderde het in een kantoorpand zonder horecafunctie. We moesten op zoek naar een nieuwe locatie. Gelukkig mochten we onze coulissen en nog wat spullen op de zolder van IJsbaan HWZ opslaan.

In 2021 waren we al begonnen met repeteren in Rehoboth, dat over een toneel beschikt. De sportzaal van Kulturhus De Elshof bleek uiteindelijk de beste optie voor onze voorstellingen. We werden daar wel met een heel andere situatie geconfronteerd dan in ‘t Parochiehuis, waar een vast podium met gordijnen aanwezig was en we in november altijd het toneel al konden opbouwen. In De Elshof zou alles in korte tijd vanuit het niets moeten worden gerealiseerd en konden we maar één weekend spelen. De voorbereiding heeft heel wat hoofdbrekens gekost. Wat hebben we allemaal nodig, wat moeten we aanschaffen en wat kunnen we huren, wat gaat het allemaal kosten, hoeveel tijd hebben we nodig voor het opbouwen en hoelang van tevoren kunnen we over de zaal beschikken? De andere gebruikers van de zaal zouden er een hele week niet of beperkt terecht kunnen.

 Dit seizoen zijn we met leesrepetities begonnen bij Anouk en konden we daarna repeteren bij Julia in de kelder en ten slotte in Rehoboth. De coulissen werden normaal pas behangen nadat ze op het toneel in elkaar waren gezet. Nu hebben we elk onderdeel van tevoren afzonderlijk behangen en gesausd in de kantine van de ijsbaan.

Op maandagmorgen 23 januari zijn we met hulp van de vrijwilligersploeg van De Elshof begonnen met het leggen van tapijt in de zaal. Daarna is het podium geplaatst, zijn de coulissen erop gemonteerd, is de huiskamer ingericht en konden de lampen en microfoons worden neergezet/opgehangen en getest. Het was veel werk maar op woensdagavond waren we wel zover dat we de generale repetitie konden houden. Op donderdag hebben we de 200 gehuurde stoelen in de zaal opgesteld en is het nieuw getimmerde souffleurshok geplaatst. We waren er klaar voor! Eindelijk konden we weer!

 


De hal van de school mochten we gebruiken als kleed- en schminkruimte

 

Op vrijdag 27 januari stroomde de zaal goed vol en op zaterdag waren we helemaal uitverkocht. Dat was voor ons een hele opluchting, want het was maar afwachten of het publiek ons na drie jaar en ook nog op een nieuwe locatie weer zou weten te vinden.

Na afloop kregen we enthousiaste reacties. In de kantine, waar vrijwilligers de nablijvers van een hapje en een drankje voorzagen, was het nog lang gezellig. We kunnen terugkijken op twee geslaagde avonden. Alles was nog niet perfect, de gordijnen moesten bijvoorbeeld met de hand worden dichtgetrokken en de verlichting was niet optimaal, maar de ervaring die we deze eerste keer in De Elshof hebben opgedaan, kunnen we meenemen naar volgend jaar. Want wij gaan door!

Helaas hebben twee spelers te kennen gegeven na dit seizoen te willen stoppen: Jacqueline Noordman en Anke Marsman zult u volgend jaar niet terugzien op het podium. Tijdens ons jaarlijkse uitje zullen we afscheid van hen nemen. Een opvolgster hebben we inmiddels gevonden: Eveline Hoekman.

 

We willen iedereen die onze voorstellingen mede mogelijk heeft gemaakt (Stichting, verenigingen, school, vrijwilligers bij het opbouwen en de kantinedienst, IJsbaan HWZ, Rehoboth, sponsors, adverteerders en iedereen die ik hier onverhoopt vergeet) heel, heel erg bedanken!

Görendrögien heeft weer een stukje over de voorstelling zelf geschreven. Dat komt met foto’s in de volgende Elshofbode te staan.

Namens Sagezo,

Gemma Rosendaal


Geen opmerkingen:

Een reactie posten