maandag 20 februari 2023

Twee middagen eem bie proat’n met spelletjes rond de jaarwisseling


De tijd rond kerst en Nieuwjaar is misschien wel de mooiste tijd van het jaar.

Een tijd van gezelligheid, samen met elkaar met de kerstboom op de achtergrond. De twee bijeenkomsten kerst en nieuwjaar vonden plaats op 22 december en 19 januari jl.

Een uitstekende tijd dus om met de 60 plus groep “Bie proaten” bij elkaar te komen om eens van gedachten te wisselen en weer onderling de banden aan te halen. Zo kwam de nieuwe bakker Niels uit Wijthmen voor kerst op 22 december langs met zijn heerlijke grote oliebollen. Onder het genot van een kopje koffie of thee komen de oliebollen zo volledig tot hun recht.

Vandaag staat er een spelletjes middag op het programma. Henk en Greetje Fidder boden de groep een echte wedstrijdsjoelbak aan waar gretig gebruik van werd gemaakt.

Dick Smeenk zag het meer in klaverjassen, hij wist drie mensen bij elkaar te trommelen en hier werd fanatiek om de overwinning gestreden.

Anderen gaven de voorkeur om eens lekker bie te proaten met een hapje en een drankje. De toegang was evenals op de nieuwjaarsbijeenkomst geheel gratis. De kosten werden hier gedekt door nog enkele duiten uit de geringe kas en door enkele vrijwillige giften uit de eigen groep.

Op de nieuwjaarsbijeenkomst, waar de opkomst weer prachtig is te noemen, er zijn meer dan 40 personen aanwezig. We hebben samen een toast uitgebracht op dit nieuwe jaar met champagne en voor de alcoholvrije gebruikers is er een wonderlijke mix van kristalclear met een vleugje ranja.

Bij deze twee bijeenkomsten stond geen diner op het programma, wel was er op de nieuwjaarsbijeenkomst het bakken van knieperties, een warme harde wafel die traditioneel zo rond de jaarwisseling wordt gebakken. Annie van Limburg en Ina namen hiertoe het bakken ter hand, terwijl Hettie al voorwerk had gedaan door het beslag hiervoor voor haar rekening te nemen.

De uitslag, hoe kon het ook anders, een heerlijk smakende wafel.

Door voor de tweede maal een spelletjes middag te organiseren ontstond er een kleine discussie over deze keuze. Een bezoeker vertelde: “Ik ga liever eten, dan hoef ik niet thuis meer te koken.”

Een andere bezoeker gaf aan de voorkeur voor spelletjes te hebben, hij wilde graag met mensen praten, maar vond eten ook een prima idee. De volgende keer is onze nieuwe ideeënbus aanwezig waarin ieder die dat wil, haar of zijn ideeën kan aangeven.

Voor het organiserend groepje 60 plus is het genieten om te zien hoe de mensen reageren op de bijeenkomsten, voornamelijk altijd in positieve zin, ze zijn enthousiast en dankbaar. Een mooie doelstelling hebben we zo kunnen bereiken. Ook Plaatselijk Belang Wijthmen e.o. kan het initiatief van deze bijeenkomsten wel waarderen door een volgende keer en wel op 23 maart zorg te dragen voor een verrassing. Een andere geweldige verrassing van ons Plaatselijk Belang is het toezeggen van een vaatwasser voor deze groep. Hier zijn we erg blij mee, maar voor de Stichting de Elshof zal dit technisch nog een hele klus zijn.

In onze groep Bie proaten heeft Angeli Poppe afscheid genomen in verband met haar drukke werkzaamheden en is Ingrid Meiberg bereid gevonden haar plaats in te vullen. Angeli wordt natuurlijk hartelijk bedankt voor haar bijdragen aan onze groep. Ze zal vast nog wel eens langskomen.

Rest ons nog aan te geven u op 23 februari a.s. weer van harte welkom te heten in onze thuisbasis “De Elshof.” Op het programma staat dan een diner met o.a. bonensoep. Geef U snel op, want we kunnen slechts 40 mensen blij maken. Telefoonnummer 06-522.82.7241.

Graag begroeten we u dan weer. Tot dan!

Gerard Hülsmann

Geen opmerkingen:

Een reactie posten