donderdag 19 december 2013

Sinterklaas op de Kubus
Ook dit jaar bracht Sinterklaas met zijn pieten een bezoek aan de Kubus.

Dit ging uiteraard niet zonder slag of stoot.Zoals elk jaar mochten de kinderen van de Kubus hun schoen op school zetten. En zoals elk jaar maken de pieten er een grote rotzooi van. Alle klassen zijn overhoop gehaald, maar natuurlijk hebben de pieten wel voor iedereen een cadeautje en wat lekkers achtergelaten. Ook aan de meesters en juffen is gedacht. Maar wat stond daar nu in het gedicht??

Kwamen er nu pieten logeren??En ja hoor een paar dagen later stond er eerst een bord met daarop de tekst “parkeerplaats  caravan van Zwarte Piet”
en weer een paar dagen later kwam er een caravan te staan, zouden de pieten daar echt in slapen?

Ja hoor, want de volgende dagen gebeurde er van alles in de caravan. Je zag dat er cadeautjes ingepakt waren, ze hadden hun ontbijt boeltje laten staan, ze hadden zelfs de korstjes niet opgegeten en op 5 december was alles afgeplakt, zouden ze nu nog in de caravan liggen slapen??Normaal gesproken komt Sinterklaas tegen 8.45 uur op school, maar dit jaar duurde het maar en duurde het maar. We zijn toen toch maar eerst naar binnen gegaan en hebben daar wat liedjes gezongen. Gelukkig tegen 9.00uur kwam dan toch het signaal dat Sinterklaas eraan kwam, eerst maar eens in de caravan kijken en aan de deur rammelen
misschien dat dat wat oplevert en ja hoor daar kwam wat beweging in de caravan, daar waren dan eindelijk de Pieten maar waar is Sinterklaas……??Daar uit het bos kwam Sinterklaas aanlopen en hij was wel een beetje boos op de Pieten want die lagen daar nog lekker te slapen in de caravan en zij zouden Sinterklaas wakker maken, maar ja de Pieten dachten dat Sinterklaas hun wakker zou maken.
Kortom alles en iedereen was te laat, maar ja wat maakt het ook uit. Ze zijn er en dat is het belangrijkst. Nadat iedereen was voorzien van wat pepernoten, maar gauw naar binnen dan kan het feest los barsten.Het was weer reuze gezellig en iedereen heeft een leuke ochtend gehad.Tot volgend jaar Sinterklaas en Pieten!!!!

Ouderraad De Kubus

Geen opmerkingen:

Een reactie posten