maandag 16 december 2013

Leerlingen Deltion College gaan lijkkoets restaureren


ZWOLLE - Verbaasde gezichten bij het Deltion College in Zwolle, toen daar maandagmorgen een ouderwetse lijkkoets naar binnen gereden werd.

De koets - vermoedelijk van bouwjaar 1903 - wordt de komende tijd opgeknapt door leerlingen van de schildersopleiding. Zwollenaar Martie Mulder, een koetsen- en paardenliefhebber, kocht de koets van Yarden in Meppel en stelt deze na de restauratie beschikbaar voor niet-commerciële doeleinden. Bijvoorbeeld het naspelen van begrafenissen uit vroeger tijden door het funeraire gezelschap 'De Klakkelman' waar Zwollenaar Wim Vlaanderen voorzitter van is. Het Deltion College accepteerde graag het verzoek om de koets op te knappen, omdat het leerlingen in de gelegenheid stelt om ambachtelijk werk te verrichten. De koets werd maandag 'kaal' de school binnengereden, maar er horen vele ornamenten bij die na de restauratie weer op de wagen geplaatst worden.


RTV Oost: lijkkoets video fragment
Bron: De Stentor

1 opmerking:

  1. wij hebben 50 antieke koetsen ik vind dit een hel goed idee om leerlingen dit te laten doen het is een van apart een koets te schilderen

    groetjes stalhouderij reedijk
    stalhouderijreedijk@hotmail.com

    BeantwoordenVerwijderen