zondag 1 december 2013

Orkaan verpletterd de Filipijnen

Beste mensen,U zult vast allen het nieuws gevolgd hebben over de supertyfoon Haiyan die afgelopen vrijdag dwars over de Filipijnen raasde en een spoor van vernieling en ellende achterliet!
Met afgrijzen hebben ook wij als stichting Red Horse Company kennis genomen van deze verschrikkelijke ramp.


 Wonder boven wonder is het met al onze vrienden en bekenden daar goed afgelopen.

Zo veerkrachtig als de Filipino’s altijd zijn, (gemiddeld 15 tot 20 tyfoons per jaar is normaal) iedere keer weten ze weer op te staan, hun huisje te herbouwen en de draad van alledag weer op te pakken.
Maar mokerslagen als deze echter slaan alles wat hen lief is onder de voeten vandaan, deze ramp is zó hard aangekomen!
Waar velen al niets anders kennen dan bittere armoede word hen naast hun schamele behuizing nu ook nog datgene afgenomen wat hen zo lief is, hun dierbaren!
Gelukkig is er nu dan eindelijk een keer media-aandacht, helaas komt het pas nu het echt rampzalig is.Ook wij als RHC zijn inmiddels door de media benaderd waarbij steevast de vraag wordt gesteld en wat velen van u zich ook zullen afvragen, en dat is wat onze rol hierin gaat worden.
Wat wij van plan zijn te gaan doen en of we onze plannen voor de komende trip in januari gaan wijzigen.
Dit is vooralsnog niet de bedoeling, op dit moment heeft noodhulp de eerste prioriteit en dit moet goed gecoördineerd gebeuren anders krijg je nog meer chaos.


Hoe graag je ook iets zou willen doen, dit is voorbestemd aan professionele grote hulporganisaties aangezien zij de ervaring en de knowhow hebben.
Hierin is voor ons (nog) geen rol weggelegd, er dient eerst opgeruimd te worden waarbij het vooral zal gaan om de lijken zo snel en zo menswaardig mogelijk te bergen.
Infrastructuur dient hersteld te worden en pas daarna is er zicht op wederopbouw, hierin zullen we misschien iets kunnen betekenen in de vorm van samen werken met een hulpinstantie.

Hoe dan ook zullen we als RHC het nieuws op de voet blijven volgen en zeggen hierbij toe dat we alles zullen doen wat binnen onze mogelijkheden ligt om hierin iets te kunnen betekenen.
Het belangrijkste dat we op dit moment kunnen doen is ons sterk maken en opkomen voor hen die altijd zoveel veerkracht tonen maar nu lam geslagen zijn!

Waar wij ons natuurlijk ten allen tijde aanbevolen houden voor een gift willen we nu een dringend beroep op u doen om te doneren op giro 555.

Namens stichting RHC,
alvast onze bijzondere dank!

Bart Reuvekamp
                                                Voorzitter

Geen opmerkingen:

Een reactie posten