zondag 21 september 2014

Gratis cursus Reanimatie / AED bediener

Waarvoor dient een AED?
 

Als je op deze vraag het antwoord niet weet, weet je  waarschijnlijk ook niet hoe je een AED moet bedienen. Dat is bijzonder jammer.

Het gebeurt namelijk vaak dat er mensen komen te overlijden door hartproblemen. Dit kan zijn een hartstilstand, hartaanval of hartfibrillatie. De overlevingskansen bij hartproblemen hangen van een heleboel factoren af, maar één ding is zeker: als je niets doet is er geen enkele overlevingskans. Als er op dat moment een hulpverlener aanwezig is die kan reanimeren en er is een AED voorhanden die hij kan bedienen dan neemt de overlevingskans toe en is er in ieder geval een kans dat een mensenleven wordt gered.
Stel je voor dat iemand in jouw gezin, familie- of kennissenkring een hartprobleem krijgt en je bent noodgedwongen “toeschouwer” in plaats van de “hulpverlener”, wat dan?


De KNV EHBO, afdeling Zwolle biedt,  in samenwerking met de Gemeente Zwolle, jou een gratis cursus Reanimatie / AED bediener aan. Ook de jaarlijkse herhalingsles (1 avond van 2,5 uur) is gratis.
De cursus is dus geheel gratis en je volgt hem vrijwillig, maar niet vrijblijvend. De gemeente Zwolle verwacht namelijk wel dat de bezitters van het certificaat het certificaat 3 jaar geldig houden en in deze 3 jaar deelnemen aan het zogenaamde SMS-ALERT systeem. Dat houdt in dat je, wanneer er bij jou in de buurt een Reanimatie / AED inzet nodig is, je via je “mobiel” een oproep krijgt.

De cursus wordt (bij voldoende aanmeldingen) gegeven op 6 en 13 november a.s van 19.00-22.00 uur in Kulturhus “de Elshof”. Opgeven kan via de site: www.knvehbo.nl
 
Zodra je de cursus hebt afgerond en de toets hebt afgelegd krijg je een officieel certificaat


AED bediener van het Oranje Kruis.

Kortom: blijf niet aan de kant staan. Dit is DE gelegenheid om te leren reanimeren en met een AED te oefenen voor het geval dat………..!.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten