zondag 21 september 2014

Succes voor de dames uit Herfte bij de kalverkeuring.

Zaterdag 16 augustus was het zover: de kalver- en pinkenkeuring in Hasselt stond voor de deur! ’s Ochtends om zeven uur arriveerden de eerste kalveren om gewassen te worden, waarna ze de manege Hasselt in geleid werden.
 

Hier werden de 40 kalveren en pinken helemaal tip top in orde gemaakt om op hun best in de ring te verschijnen. Het was een spannende strijd, bij zowel de kalveren als de pinken. De juryleden voor het toilet en voorbrengen waren Jorien Vosmanen Dianne Stokkers, en de juryleden voor het exterieur waren Wicher Fliek en Marten van Engelen.

De kalveren werden eerst in verschillende rubrieken gekeurd, waarna de besten later op de dag in de ring mochten verschijnen. Uiteindelijk was het Julia Poppe uit Herfte met PoppeHanneke 904 die het kampioenschap toilet in de wacht sleepte. Met het kampioenschap voorbrengen ging Jasper van ’t Oever met Sjoukje 99 aan de haal, en Julia Poppe werd reservekampioen. 
De kampioensbeker voor het exterieur mocht Christian Kroes met Gerda 468 mee naar huis nemen, en Carolien Beltman, ook uit Herfte, met Mien 143 werd reservekampioen. De uiteindelijke titel van algemeen kampioen was voor Julia Poppe.


Door het kleine aantal pinken dat deelnam was er maar 1 pinkenrubriek, waardoor de rubriekskampioen zichzelf ook gelijk kampioen mocht noemen. De winnaar van het kampioenschap toilet was Marieke Poppe, alweer uit Herfte, met Rita 860
en de reservekampioen was Jasper van ’t Oever met Sjouke 94. Het kampioenschap voorbrengen werd weggegeven aan Edwin Bisschop met Bontje 467, en het reservekampioenschap was voor Marieke Poppe. Degene die zich uiteindelijk algemeen kampioen mocht noemen was Marieke Poppe.

Al met al kunnen we terug kijken op een zeer geslaagde dag, met veel enthousiaste deelnemers die allemaal erg hun best hadden gedaan om hun kalf op hun best in de ring te laten verschijnen. Geen opmerkingen:

Een reactie posten