zondag 21 september 2014

Volleybalnieuw(s)

Vaak staat er boven een stukje nieuws. Het staat er meestal in de betekenis van een bericht van… Dit maal gaat het over het eerste gedeelte van het woord nieuws. We laten de s even weg. 

Wat is er nieuw bij de volleybal?  Nieuw is de trainingsgelegenheid van de damesrecreanten van Wijthmen/ Hoonhorst. Zij hebben op 27 augustus de nieuwe sportzaal in de Potstal mogen inwijden als eersten van diegenen, die de sportzaal gaan gebruiken. Jarenlang hebben ze getraind in een gymzaaltje met losse planken, bedompte lucht, laag plafond en gedoucht met gevaar op Legionella besmetting. De nieuwe sportzaal is een verademing. Zelfs de dames uit Wijthmen waren onder de indruk van de accommodatie en die waren toch wel wat gewend in de Elshof. De nieuwe omgeving zal er zeker toe bijdragen dat de dames nog gemotiveerder worden om alles eruit te halen wat er in zit. Zo zei een speelster: ‘Ik was gewend om de ballen vlak langs het plafond te spelen, maar dat wordt nu weer even oefenen.”

Het kan zijn dat er dames uit Wijthmen of Hoonhorst nieuwsgierig worden naar dit recreantenteam; kom dan gerust een keer langs op de woensdagavond om te kijken of om mee te doen. Het team traint van 20.00 uur tot 21.30 uur.

Bent u geen dame maar een heer. Er is ook een fanatiek groepje mannen op de maandagavond aan het trainen in de Elshof van 20.30 uur tot 22.00 uur.

De volleybal-vereniging heeft verder een bloeiende jeugdafdeling met o.a. een meisjes A team wat op hoog niveau speelt en een damesteam in de competitie.

Bij alle bovengenoemde teams is er nog plaats voor liefhebbers van dit mooie spelletje.
Voor informatie; ankievvwijthmen@kpnmail.nl

Mvgr. Ankie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten