zondag 21 september 2014

Jeugdland 2014: Sport- en Spelland

Zoals ieder jaar in de laatste week van de zomervakantie werd De Elshof in beslag genomen door de basisschoolgaande jeugd uit Herfte, Wijthmen en Zalné. Van maandag tot en met donderdag werden er flink wat hutten gebouwd en werd er volop geknutseld. 

Het thema dit jaar was Sport en Spel. Zo werd er bijvoorbeeld een hut gebouwd die de Kuip moest voorstellen tijdens de bekerfinale PEC-Ajax, compleet met prijzenkast.

Ook was er een kantine en er was een echt PEC-clubhuis. De winnende hut bestond uit een kleedkamer en kantine en was gemaakt door Luuk M, Silas, Jens, Robert, Thomas, Thijs, Jurre, Koen, Ruben en Noah. Deze mannen hadden goed met elkaar samengewerkt en veel zelf gedaan.

Naast het bouwen van hutten konden de kinderen in de kantine van alles knutselen in het thema. Zo kon je onder meer een beker maken, je eigen sport-shirt maken, maar ook een boter-kaas-en-eieren-spel. 

Na het eten van het zelf gebakken broodje met knakworst, werden op donderdagmiddag de ouders welkom geheten en konden de hutten worden
bewonderd. De afsluiting van de week had uiteraard ook weer met Sport en Spel te maken. Zo werd er een workshop Judo gegeven en een workshop Zumba. En ook was er een stormbaan, dus volop gelegenheid om je lekker uit te leven.
Via deze weg willen we al onze sponsoren bedanken voor hun bijdrage. Dankzij hen konden we er wederom een geslaagde editie van maken:

Grassparty Wijthmen, Van Krevel Transport & Bestratingsmateriaal, Sportstichting Boot, Ambiance Zonwering Runhaar, Henk Rientjes Timmerbedrijf, Vosaz en M. van Gurp Timmerwerken.

Dit jaar hadden we ook de hulp van Lotte Reins, die een deel van haar maatschappelijke stage bij Jeugdland heeft volbracht. Lotte, bedankt voor je inzet!

Ook willen we de ouders bedanken die niet alleen hebben geholpen met het hutten bouwen en knutselen, maar ook met het opruimen. 


                                    Dank, en tot volgend jaar!

Groeten van 

Silvia van K, Suzanne, Clementine, Centa, Mariëlle, Marie- Louise en Silvia M.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten