zondag 7 september 2014

Uit de VoetbalbestuurskamerDit is weer de eerste “Uit de bestuurskamer” van het seizoen 2014-2015.
De zomer begint ons te verlaten en de periode van “zaterdag = voetbal” is weer begonnen. Inmiddels hebben alle teams wel of oefen- en/of bekerwedstrijden gespeeld en dat is ongetwijfeld met wisselend succes gebeurd. Voor de één een onverwachte overwinning voor de ander een niet verwachte nederlaag. Maar het seizoen is nog jong en er kan van alles gebeuren. Het belangrijkste is dat je met plezier voetbalt.

Deze eerste “Uit de bestuurskamer” geeft me ook de gelegenheid om een paar zaken aan de orde te stellen.

Het kantinegebruik door de weeks.
Wanneer gebruik wordt gemaakt van de kantine is het wel de bedoeling dat alles netjes achtergelaten wordt. Dit wil zeggen dat de bar opgeruimd is en de koelkasten onder de bar weer aangevuld zijn. Het seizoen is nog jong en het is alweer een paar keer gebeurd dat dit niet naar behoren was uitgevoerd.

Schoonmaken kleedkamers
Dit zelfde geldt voor de kleedkamers. Na trainingen en wedstrijden moeten de kleedkamers opgeruimd en even schoongemaakt worden. Is heel plezierig voor diegene die erna komen. Dit geldt dus niet alleen voor de kleedkamer die zelf gebruikt wordt maar ook die van de tegenstander. Leiders en aanvoerders moeten dit controleren!!!!!

Het jeugdbestuur
Het jeugdbestuur dreigt onderbezet te raken. Na de algemene ledenvergadering in november stoppen wegens hun studie Jim Brinkof en Mark Schonewille hiermee. Dit betekent dat alleen Patty van de Vlist overblijft en die kan dat niet in haar uppie. 2 maar nog liever 3 of 4 mensen erbij zijn absoluut nodig, want anders kunnen de taken niet meer naar behoren worden uitgevoerd en zal alleen het hoognodige geregeld worden. Iedereen roept altijd dat de jeugd de toekomst heeft maar laat de jeugd dan ook niet in de steek.

Meldt je aan bij een bestuurslid of bij één van de jeugdbestuursleden!!!!!!

De oproep heeft op de websites van v.v. Wijthmen, Wijthmen en de Elshofbode gestaan, maar er is nog geen reactie geweest. Van de twaalf mensen die ik via de mail in de vakantie benaderd heb hebben helaas maar 2 mensen een reactie gegeven en helaas zagen die geen mogelijkheden. De overigen hebben helemaal geen reactie gegeven hoewel daar wel om gevraagd was. Valt me wel een beetje tegen.

Vrijwilligersbeleid
Vorig jaar mee begonnen en ik heb daar toch redelijk positieve ervaringen mee. Het gaat nog niet feilloos, maar alle begin is moeilijk. Ook dit jaar wordt weer een beroep gedaan op leden en ouders van leden die nog geen vrijwilligers taak uitvoeren om af en toe een handje te helpen. Dit kan zijn op zaterdagmorgen helpen in de kantine, helpen bij het extra schoonmaken van de kantine (wordt 2 maal per jaar gedaan, zowel binnen als buiten) of helpen bij extra georganiseerde activiteiten waar wat extra hulp nodig is. Hou er dus rekening mee dat je benaderd kan worden en laat ons dan niet in de steek.

Dus niet alleen de lusten maar ook de lasten horen bij een lidmaatschap van een vereniging.

Zoals ik hierboven al even genoemd heb komt de algemene ledenvergadering er weer aan. Deze wordt gehouden op donderdag 6 november 2014. Een aantal bestuursleden treden af en kandidaten zijn hier inmiddels voor benaderd en bestuursleden hebben hun termijn erop zitten en zijn herkiesbaar. We zoeken alleen nog een bestuurslid jeugdzaken die dan gelijk deel uit maakt van het jeugdbestuur. Ook komt er een voorstel voor een contributieverhoging. Kortom een belangrijke vergadering dus komt allen!!!!

Verder wens ik natuurlijk iedereen een mooi, fijn en gezellig seizoen toe. Laten we er met zijn alle weer iets moois van maken.

Frans Kerkum

Geen opmerkingen:

Een reactie posten