zaterdag 13 september 2014

Nieuw schooljaar 2014 - 2015


Traditiegetrouw hebben we in de laatste week voor de zomervakantie een schoolavond in het parochiehuis. Groep 1,2&3 hadden een leuk lied ingestudeerd, maar het is natuurlijk wel reuzespannend om op een echt podium staan met alle ouders als publiek. Groep 4 & 5 hadden een hoorspel over Bert & Ernie. Hartstikke leuk gedaan. En natuurlijk hadden groep 6,7 & 8 de eindmusical met leuke humor erin. 

Als afsluiting van de avond neemt groep 8 afscheid van de school. We hopen dat ze een leuke tijd op de Kubus hebben gehad en wensen hun veel plezier op de middelbare school.


Op maandag 18 augustus moest iedereen er weer aan geloven. De zomervakantie is afgelopen en het is weer tijd om naar school te gaan. De een gaat met veel plezier en een ander met iets wat tegenzin. Maar een ding is zeker de leraren waren er weer klaar voor en begroetten de kinderen met veel enthousiasme.

Gelijk de eerste week waren er al een aantal nieuwe kinderen in groep 1. En zijn er op dit moment ook al een aantal kinderen aan het wennen. Zij worden binnenkort 4 en we zijn blij dat we ze mogen verwelkomen op de Kubus.


Groep 4,5 & 6 begonnen het schooljaar gelijk met een feestje. Juf Christiane ging trouwen. Voor de vakantie waren de voorbereidingen al in volle gang. Zo zijn er door een aantal moeders mooie bogen met bloemen gemaakt, waren de kinderen al aan het oefenen met liedjes en natuurlijk is er nagedacht over de cadeaus. 

Zaterdag 23 augustus was het dan zover en stonden de kinderen om 14.00uur klaar bij de kerk met de bogen, waar de juf met haar aanstaande onder door moest lopen. Tijdens de ceremonie hebben de kinderen in de kerk een lied gezongen. Toen de kerk afgelopen was stonden we weer klaar met de bogen en natuurlijk met rijst om te gooien. Tijdens de receptie werd de juf  verwend met de cadeaus en met nog een leuk persoonlijk lied. Wat zag de juf er mooi en blij uit.


Op dit moment staat de Grassparty voor de deur en wat zijn we blij dat we maandagochtend een studieochtend hebben en dat de kinderen dan heerlijk kunnen uitslapen. Nu maar hopen dat ze dat ook doen.


Ouderraad de Kubus.

 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten