zondag 13 maart 2016

Reactie Geluidsoverlast Wijthmenerplas en huis beklad

WIJTHMEN
1 maart 2016
Het zijn in ieder geval niet velen die klagen over de geluidsoverlast en zeker niet alle aan-  en omwonenden  v/d plas  Het zijn vooral enkele mensen die hier in prachtige zeer goed en zwaar geïsoleerde huizen hebben laten bouwen, die nu het meeste bezwaar aantekenen.  Ik weet dat de gemeente Zwolle meer beloofd heeft als dat ze nu waarmaken maar.. ze waren blij dat ze de dure grond eindelijk eens konden verkopen, aan enkele beter gesitueerden en was de Wijthmenerplas nog eigendom van de regio. Nu Zwolle zelf alle kosten aan onderhoud etc . etc op moet brengen, kan ik me goed voorstellen dat ze iets van de vele onkosten terug proberen te krijgen door evenementen te organiseren, wat ook de stad ten goede komt.. En laat dan de, jeugd , tegen een dikke entreeprijs, een paar middagen/avonden  ook eens  genieten van die heerlijke plek, waar de klagers het gehele jaar dag en nacht van mogen genieten. Met al deze ellende in de wereld mag je toch je handen ineen knijpen dat je op zo'n locatie kunt /mag wonen. En als je de ramen en deuren tijdens de concerten dicht laat of een dagje uitgaat, heb je geen last v/d enkele, te vele decibels,  die dan eens overtreden kunnen worden.

Dus kom op met zijn allen, geniet v/d plek waar je  waar je 360 dagen v/h jaar heerlijk rustig v/d natuur kunt genieten wat waar maar voor enkelen is weggelegd!


Ben Eijkelkamp ---------------------------------------------------------------

7 maart 2016

ZWOLLE - De woning van Eko Huisman, voorzitter van Plaatselijk Belang Wijthmen, is beklad met graffiti. Dit gebeurde afgelopen weekeinde, nadat bekend werd dat dancefeest Wildness aan de Wijthmenerplas niet doorgaat.
De voorzitter van de dorpsclub houdt er ernstig rekening mee dat het incident te maken heeft met de afgelasting van Wildness. Hij stuurde de organisatie van het feest onlangs een mail dat hij het niet eens is met het nieuwe protocol van de gemeente Zwolle, waarmee festivals ruimte krijgen om 1 decibel af te wijken van de geluidsregels. Huisman zette zijn boodschap kracht bij met de mededeling eventueel naar de rechter te stappen. "Maar begrijp me niet verkeerd, wij zijn niet tegen Wildness. Ik denk dat in het dorp de helft voor en de helft tegen is. Het probleem is dat de gemeente zich niet aan de regels houdt. Dit is het gevolg van het beleid dat burgemeester en wethouders voeren."

Geluidsniveau
Studio TaS, de organisator van Wildness, besloot eind vorige week de stekker uit het evenement te trekken, omdat geen 'fatsoenlijk en landelijk geaccepteerd geluidsniveau' geproduceerd kan worden met de huidige normen. Een feest aan de Wijthmenerplas mag 75 decibel (dBa) produceren, voorheen was dit 85. Bastonen mogen niet boven de 90 decibel (dBc) komen, dit was 95.

Deugen
Wethouder René de Heer vindt het protocol wél deugen. "We hebben voor dat protocol gebruikt gemaakt van de geldende jurisprudentie hierover", zegt De Heer. "We proberen juist zo transparant en helder mogelijk te zijn." De bekladding van Huismans huis noemt hij vreselijk. "Ik keur dit ten stelligste af en kan alleen maar hopen dat de verantwoordelijken snel worden gepakt."
Meer in de Stentor, editie Zwolle, van dinsdag 8 maart 2016.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten