zondag 20 maart 2016

Wijthmense senioren in Beweging!Aan bewegen zit geen leeftijdsgrens, maar beweging hebben we wel nodig voor onze gezondheid. Onze hersenen hebben we nodig om te bewegen, maar bewegen is ook juist nodig om onze hersenen gezond te houden. Bewegen is niet alleen lopen, opstaan en onze dagelijkse handelingen. 


Bewegen is ook actie, reactie, oriëntatie, concentratie, geheugen, grote en kleine motoriek stimuleren. Deze actiepunten hebben als doel om onze zelfredzaamheid (zolang mogelijk) te behouden. In 2015 zijn we gestart met de bewegingsochtend voor senioren, met als doel fit te blijven en daarmee die zelfredzaamheid te behouden. Dit alles in 45 min. plezierig bewegen met aansluitend gezellig samen koffie drinken en bijpraten. Er zijn al veel deelnemers maar er is ruimte én behoefte aan meer enthousiastelingen.


Een korte uitleg; 

We beginnen met een Warming Up op muziek, gaan aan onze conditie werken en de balans. Zittend op de stoel worden enkele oefeningen gedaan met of zonder materiaal/hulpmiddelen.


Met behulp van spelmaterialen wordt de tijd verder ingevuld in de vorm van een spel of activiteit. 


En ja hoor, voordat je het in de gaten hebt staat de koffie al lekker klaar in de kantine om nog even na te kunnen kletsen. 


Dames en heren uit Wijthmen en omstreken…….
donderdagochtend van 09.30 uur tot 10.15 uur in de gymzaal van het Kulturhus. 

Kom gezellig meedoen en neem de buurman of buurvrouw bij de arm.


Stichting Ouderenzorg Wijthmen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten